Saturday, 24 May 2014

Kenapa perlu amalkan makan vitamin tambahan ???

Assalamualaikum...

Pemakanan tambahan atau vitamin..tak perlu nak pertikaikan kepentingan pengambilan vitamum ni..analogi nya sangat mudah...

■ Kenapa perlu makanan tambahan walau hari-hari dah makan ?
■ Kenapa perlu gosok gigi walauapun gigi sihat dan cantik ?
■ Kenapa perlu kelas tambahan walaupun dah ada kelas harian ?




jawapannya :




♥ Kalau hidangan yang kita ambil seharian lengkap dengan segala zat dan nutrisi. Amalkan pemakanan seimbang yakni :

        6-11 hidangan daripada kumpulan roti, bijirin, pasta dan nasi.

        3-5 hidangan dari kumpulan sayuran hijau.
        2-4 hidangan dari kumpulan buah-buahan.
        2-3 hidangan dari kumpulan daging, ayam, ikan, telur dan kekacang.
        2-3 hidangan dari kumpulan hasilan tenusu iaitu susu, keju dan dadih.
        Lemak dan minyak hendaklah diambil sedikit yang mungkin.

MAMPUKAH kita ??? lagi pula badan kita sendiri tak mampu nak hasilkan semua keperluan nutrien kuta..sebab tu lah kita sangat digalakkan consume vitamin... kata lah..'aku setiap hari makan ikan. makan daging..' tahukan kita protein mudah musnah bila terdedah suhu tinggi.. goreng ikan sekor..agak2nya berapa banyak protein yg tinggal? fikir-fikir kan..sedangkan protein tu makanan sel..kulit cantil, kuku cantik, kesihatan tulang, rambut semua perlu protein...

Sayur-sayuran yg disembur racun, (nak beli sayur cari yang daun berlubang-lubang ye..daun cantik penuh racun..ulat pun tak nak makan..nak selamat tanam sendiri..mampu kah kita?) makan ayam yg gemuk-gemuk tu dah kena suntik.. Tahukah ayam dan daging pula mengandungi beta agonist dan pelbagai hormon penggemuk. Ayam ini dibesarkan diladang selama 31 hari sahaja akibat diberikan ubat-ubatan..


♥ Kita gosok gigi hari-hari..sebab nak CEGAH dari sakit...tapi KONFEM ke gigi tak akan sakit?owh no...disebabkan oleh faktor pemakanan gigi tetap akan sakit..dah sakit kena la dapatkan rawatan..lepas tu?sambung la lagi gosok gigi...sampai bila?Selagi ada gigi ..sehingga itu lah kita gosok gigi..sampai kita mati..


♥ walaupun sekolah 5 hari seminggu..tapi cikgu-cikgu tetap buat kelas tambahan..ye lah..kadang apa yang kita dah belajar masa form 4 ada yg dah tak ingat..form 5 kena study balik..kena refresh balik.. pemakanan kita pun macam tu lah..jangan kita kata dah makan makanan berkhasiat kita rasa selamat..setiap jari badan kita mencipta toksin..toksin dalam badan nie bahaya..org gemuk kalau tak detoks dulu makanlah ubat diet apa jenis pun tak kan mujarab, sebab toksin dah halang penyerapan ubat tu oleh badan kita..itu contoh lah..


 Mencegah lebih baik dari mengubati

Yaya Jual Shaklee
untuk order : 
PM:  https://www.facebook.com/messages/yayahealthstore

@ whatsapp : 013- 934 3282 




.

Thursday, 22 May 2014

Lagi Testimoni Energising Soy Protein

Assalamualaikum ...

Jom kita main poll ! anda pilih...nak yang nok1 ke or no.2 ?

hihi

Anda pilih :

1) belum kawen tp nampak macam mak org
2) dah kawen, dah ada anak tp macam anak dara


saya pilih :

SEMESTINYA NO. 2 !!! auwwww !!!

tapi...

tak susah nak jadi yg no.1.. pun tak susah nak jadi yang no. 2 ..





Insya Allah.. dgn  Energizing Soy Protein (ESP) dari Shaklee impian anda bakal menjadi kenyataan.. cewaahh !!!



Nak cuba ESP ?

Harga  Energizing Soy Protein (ESP) : RM 150.00 / 850gm

untuk order : 

PM:  https://www.facebook.com/messages/yayahealthstore

@ whatsapp : 013- 934 3282 





.

Wednesday, 7 May 2014

Meal Shakes untuk si manja anda..juga untuk seisi keluarga


Assalamualaikum ...

MEAL SHAKES - FRENCH VANILLA
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Hadiah dari ibu ayah untuk permata kesayangan

Hanya 1 sudu kecil sehari :

~ Untuk tumbesaran yang normal
~ Menambah selera makan anak
~ Untuk anak yang dah berhenti susu ibu
~ Anak tak mudah di serang penyakit serta menguatkan sistem imun
~ Membekalkan tenaga tambahan terutama bagi anak-anak yang berpuasa
~ Mengatasi masalah sembelit bagi kanak-kanak
~ Untuk perkembangan tulang yang sihat
~ Untuk otak yang bijak kerana mengandungi kolina, kalsium dan protein
~ Sesuai untuk anak-anak yang obesiti kerana beri rasa kenyang yang lama
~ Rendah lemak dan glisemik jadi anak anda tidak akan obesiti
~ Membantu anak fokus
~ Membantu kurangkan kekerapan asthma
~ Sangat mudah diberi kepada anak-anak kerana boleh dibancuh dengan susu formula atau bijirin dan teksturnya seperti susu tepung
~ Rasa french vanilla yang sedap dan enak, boleh dinikmati seisi keluarga











Harga : RM 113.75/544gm

untuk order :

https://www.facebook.com/messages/yayahealthstore

whatsapp : 013- 934 3282 





m

Monday, 7 April 2014

Supplement Shaklee Untuk Mereka Yang Ada Darah Rendah / HB Low

Assalamualaikum ...

hmm...tak kena darah tinggi dapat darah rendah..bahaya juga darah rendah ni..berdiri time solat pun tak mampu..berpinar berpusing satu rumah..pitam! yaya pernah kena darah rendah semasa mengandungkan anak ke-2..masa solat terawih berpeluh sejuk satu badan. Hujung jari kaki rasa macam tak sentuh lantai..pitam! hanya mampu solat 4 rakaat..huhu. Set darah rendah yang yaya cadangkan nie adalah set kesihatan asas..memang yaya dah ambil semua nie sebelum pregnant lagi..tapi tak teratur..tak pregnant tak nampak lah kesannya kan..so yaya start ambil secara berdisiplin set asas nie..alhamdulillah..tak ada rasa nak pitam kalau berdiri lama..HB pun comel je... ;)

gabungan mantap shaklee untuk mereka yang ada darah rendah :
ESP + Vita-lea + B complex + Vitamin C






Energizing Soy Protein (ESP) : Membekalkan protein dan memberi tenaga berpanjangan.

Vita-Lea Iron Formula : Mengandungi zat besi yang membantu pembentukan sel darah yang sihat. Zat besi menjadi sebahagian daripada struktur hemoglobin yang membawa oksigen ke tisu dan sel

B-Complex : Meningkatkan sel darah merah dan hemoglobin. Shaklee B-Complex adalah lengkap dengan 8 kumpulan vitamin B termasuk B12 dan folat.

Sustained Release Vitamin C : Membantu penyerapam B12 dan zat besi. Vitamin C juga membantu pengeluaran hemoglobin dan meningkatkan pertahanan badan.





Message/Whatsapp : 013-934 3282
COD sekitar Kuala Terengganu
 
 
KONSULTASI SEBELUM & SELEPAS BELIAN + JADUAL MAKAN EKSLUSIF

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


‘Orang yang tekanan darahnya adalah rendah, badannya akan cepat letih’ , itulah kata-kata yang saya penah dengar dari doktor..dan ibu saya adalah salah seorang daripadanya.

Masalah yang dihadapi oleh ibu saya memang sudah lama, seumur ingatan saya…sampai satu tahap yang dia terpaksa bersolat sambil duduk kerana tak tahan untuk berdiri lama. Begitu juga kalau hendak mencuci pinggan mangkuk, ibu memang tidak tahan untuk berdiri. Kalau kami sekeluarga merancang untuk keluar makan angin, ibu cepat-cepat menolak, tidak mahu ikut serta, takut balik nanti penat katanya. Selain itu, seingat saya ibu saya juga sering mengadu pedih ulu hati. Ada orang bahasakan sakit gastrik atau medu.
Saya memang risaukan tentang kesihatan ibu saya selama masa itu. Oleh kerana ibu saya pun tidak begitu mempunyai selera makan , saya fikirkan minum susu adalah perkara terbaik yang boleh berikan tenaga, zat ataupun sekurang-kurangnya dapat meredakan sedikit pedih ulu hatinya. Macam-macam susu yang telah saya belikan kasi ibu makan. Susu brand A, brand B , brand C dan bermacam-macam brand yang ada dipasaran telah saya cuba..tapi keadaan ibu saya tetap macam biasa, tidak berubah.


selanjutnya di : http://www.hanyasusuibu.com/esp/susu-protein-membantu-orang-yang-mengalami-tekanan-darah-rendah.html








.

Thursday, 20 March 2014

Istimewa untuk 7 orang bertuah

Assalamualaikum..

hari nie yaya mencari 7 pembaca dari blog diariibuwafiq ni.. sememangnya istimewa untuk anda..ini adalah sempena promosi Energizing Soy Protein (ESP) sehingga akhir bulan nie sahaja.

Mereka yg nak kulit glowing, kilit gebu gebas, nak kurus, ibu hamil, ibu pantang, ibu menyusu, nak gemuk dll adalah sangat digalakkan untu mesej yaya cepat2.haha..ini serius okeh..;)

Harga ESP tahap istimewa sehingga tak mampu anda nak tolak tawaran ini.

pat pat siku lipat..siapa cepat dia dapat..stok tidak menanti anda!

Mesej/whatsapp yaya : 013-934 3282








Message/Whatsapp : 013-934 3282
COD sekitar Kuala Terengganu
 
 
HARGA TERBAIK + KONSULTASI SEBELUM & SELEPAS BELIAN + JADUAL MAKAN EKSLUSIF
 
 
 
.

Thursday, 13 March 2014

Vitamin C & Baby Wazif Demam Selsema..

Assalamualaikum ..

*Yaya pengamal  vitamin C
*Yaya ibu yang menyusukan anak


apa kaitannya? beberapa hari lepas baby wazif(4 bulan) kena selsema dan batuk-batuk..memang meragam sepanjang hari..dibaringkan tak selesa..tidur tak lena..nak berdukung je..harus tok ma lenguh tangan lenguh pinggang..hehe..tapi Yaya perasan selsema dan batuk2 wazif tak berlarutan..selang sehari dah semakin ok..hari ke3 terus hilang..alhamdulillah..nak bg ubat memang Yaya elakkan..ubat-ubatan tak sesuai untuk bayi dan kanak-kanak di bawah 2 tahun..Yaya percaya apa yang Yaya makan , zat itu lah anak Yaya dapat kerana Yaya menyusukan anak..dan sememangnya Vitamin C sangat bagus dan membantu untuk merawat demam dan selsema.





~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
NUTRIFERON - perisai kesihatan seisi keluarga..anak seusia awal 1 tahun kalau demam atau selsema pun boleh diberikan nutriferon dalam kuantiti paling minima..
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~




 Baby Wazif

VITAMIN C SHAKLEE
------------------------


Vitamin C atau Asid Askorbik amat bermanfaat pada kesihatan manusia. Semua orang tahu bahawa Vitamin C boleh membuatkan kulit menjadi cantik dan licin. Benarkah begitu?

~~~ Vitamin C membantu pembentukan kolagen iaitu sejenis protein yang menyusun tubuh manusia. Kolagen adalah struktur yang terlibat dalam pembinaan tulang, gigi, sendi, otot dan kulit. Perkataan kolagen itu sendiri berasal dari Yunani yang bererti lekat atau bersifat sebagai pelekat.Sebab itulah si pengamal akan mendapati kulitnya lebih licin, tegang dan cantik, dan luka cepat sembuh kerana ia membentuk perhubungan tisu badan yang kuat.

~~~ Vitamin C menjaga salur darah agar tidak mudah pecah, mencegah pengerasan salur darah, membantu proses metabolisma kolesterol iaitu pembentukan asid hempedu yang penting dalam proses pemecahan lemak. Sebab itulah mereka yang menghidap darah tinggi amatdigalakkan mengambil vitamin C bagi mengelakkan stroke dan jantung tersumbat.

~~~ Detoksifikasi. Vitamin C berupaya mencantumkan bahan logam berat seperti plumbum, raksa, arsenik dan lain-lain toksik menjadikan ianya tidak bahaya pada buah pinggang dan dapat dinyahkan daripada badan dengan lebih mudah. Mereka yang merokok patut menjadikan vitamin C sebagai kawan baik kerana ia dapat membersihkan darah dan mengelakkan buah pinggang anda daripada mengalami kerosakan yang teruk.


~~~ Vitamin C juga berperanan dalam pengeluaran hormone antistress dan interferon (hormone fungsi imun). Mengikut doctor Bruce Miller, the more you stress the more you need vitamin C. Kita tahu bahawa stress boleh memusnahkan vitamin C dan oleh kerana kekurangan vitamin C sistem keimunan kita menjadi lemah dan mudah diserang penyakit.

~~~ Penyakit skurvi adalah akibat kekurangan vitamin C. Sesiapa yang mengalami pendarahan pada badan, lebam-lebam, gusi mudah berdarah, gigi mudah tercabut dan luka lambat sembuh, pendarahan dalam otot dan sendi adalah disebabkan kekurangan vitamin C. Jelas sekali vitamin C adalah umpama gam yang melekatkan sel-sel lalu menjadikan tisu-tisu dalam badan kita tidak mudah koyak atau terluka. Mereka yang sedang sakit adalah disarankan mengambil vitamin C pada dos yang lebih tinggi bagi mempercepatkan proses penyembuhan.


~~~ Kita digalakkan mengambil buah-buahan dan sayur-sayuran lima kali sehari. Namun kekangan masa dan tekanan kehidupan masa kini menyebabkan vitamin C tidak dapat diserap oleh badan secara optimum dan lebih banyak keluar melalui air kencing. Menurut Dr Bruce Miller, dos yang dicadangkan ialah 500mg sehari iaitu bersamaan 7 setengah biji Oren. Jika kita mampu, tidak perlulah menelan pil tetapi jika sebaliknya adalah dinasihatkan agar mendapatkannya dalam bentuk tablet.

Apa yang membezakan Vitamin C jenama Shaklee dgn yang lain2?
-----------------------------------------------------------------------------

Shaklee Sustained Release Vita-C™ 500mg berupaya memberikan perlindungan berkekalan, jam demi jam dengan menggunakan sistem perlepasan berkekalannya. Vitamin C merupakan bahan antioksida yang berkeupayaan tinggi yang juga turut dikenali sebagai nutrisi yang berupaya melakukan semua perkara. Sustained Release Vita-C mengandungi:

*** Kandungan Vitamin C yang tinggi.
*** Sistem perlepasan berkekalan dalam menyalurkan Vitamin C yang menyamai kandungan satu setengah biji buah oren untuk setiap jam selama lima jam.
*** Formulasi yang membantu mengekalkan pertahanan antioksida secara semulajadi, kekuatan sel, kesihatan mata, gigi, gusi, tulang, otot dan salur darah *


sumber:Shaklee Malaysia



Berminat : 

Message/Whatsapp : 013-934 3282
COD sekitar Kuala Terengganu
HARGA TERBAIK + KONSULTASI SEBELUM & SELEPAS BELIAN + JADUAL MAKAN EKSLUSIF
.

Sunday, 2 March 2014

Get Clean Water Pitcher - berbaloi-baloiii !!!

Assalamualaikum ...



Ini yang akan korang dapat bila beli one set water pitcher shaklee dengan harga tak sampai pun RM 400 ... harga dah termasuk postage tau... penjimatan berbaloi-baloi dibandingkan harga penapis air dipasaran yang harga ribu riban.. dah la harga mampu milik..portable pulak tu..senang nak angkut gi mana-mana..RINGAN DAN MUDAH DIBAWA untuk travel, balik kampung, bawa pergi hotel..so tak perlu risau lagi minum air tak bertapis kat hotel..dah lah air tadah kat toilet..erk..segan-segan jer tekak nie nak menelan..hehehe
Bila beli Get Clean Water Starter Pack with Water Refill 3-Pack korang akan dapat :
- 1 filter + refill 3 pack
- housing kit
- pitcher
Nak beli secara asing pun boleh... Tapi beli complete set ni lagi murah... Next time hanay beli filter selepas filter yang dibekalkan dalam set ini habis diguna pakai. Satu filter ni boleh digunakan untuk menuras sebanyak 303 liter air atau dalam masa 4 bulan, mana yang terdahulu..bila dah sampai masa nak tukar filter, korang hanya perlu beli filter jer..jangan risau, murah jer..yg boleh guna untuk 1 tahun..jimat sangatttt...compare pegi beli mineral water kat supermarket !!..air kosong dengan Water Pitcher Shaklee bukan sahaja bersih, malah rasanya sangat enak...tak rasa macam air masak biasa....
Kenapa mesti pilih water pitcher Shaklee ?? 

Menandingi Jenama Terkemuka yang Lain!

• Disahkan oleh Persatuan Quality Air (WQA) dapat mengurangkan kandungan plumbum, merkuri, kadmium dan bahan-bahan cemar lain. disamping mengekalkan kandungan mineral air yang sihat!
• Disahkan dapat mengurangkan klorin, jadi ia dapat mengurangkan ancaman kesihatan yang disebabkan oleh bahan sampingan klorin!
• Disahkan dapat menuras 303 liter (80 gelen) air bagi setiap turasan -dua kali ganda lebih daripada jenama terkemuka.
• Sistem Penuras Jag Air berblok- Karbon Isian Semula yang pertama

Pilihan Bijak!

• Hanya beberapa sen bagi seliter air
• Air yang lebih sihat dan rasanya yang enak
• Jag Air bermeter automatik pertama yang menunjukkan jumlah gelen air yang telah dituras- tidak memerlukan kuasa elektrik
• Ringan dan mudah dibawa
• Menjimatkan kos – tanpa perlu dimasak


Keistimewaan Shaklee Get Clean Water Pitcher
SELAMAT : “Menyingkirkan kandungan plumbum” dan banyak bendasing lain Get Clean® Water ini berupaya mengurangkan pelbagai jenis bahan cemar berbahaya yang mungkin terkandung di dalam air. Ia juga diiktiraf oleh Persatuan Kualiti Air (Water Quality Association [WQA]) yang ianya dapat mengurangkan plumbum dan banyak bendasing lain.


PILIHAN BIJAK : Menjimatkan Kos Rakyat Malaysia banyak membazirkan wang dengan meminum air botol. Dengan hanya berapa sen seliter sahaja, Get Clean® Water dapat memberikan air yang bersih dan rasanya yang enak dengan meter bijak yang menandakan bilakah masanya untuk anda menukar penuras tersebut tanpa perlu mengagaknya.


HANDAL
: Lebih banyak air bersih pada setiap masa Get Clean® Water menghasilkan 303 liter (80 gelen) daripada setiap turasan yang mana dua kali ganda lebih banyak berbanding jenama lain dan mengurangkan bahan cemar yang mungkin wujud dalam air dan berbahaya kepada kesihatan anda.


MESRA ALAM : Memelihara alam sekitar Get Clean® Water ini menggunakan sistem Penuras Jag air dengan blok-karbon isian semula yang pertama, di mana ianya dapat mengurangkan timbunan sisa. Dan lagi, setiap penuras diperbuat daripada arang tempurung kelapa yang tahan lasak dan baik terhadap alam sekitar.

Message/Whatsapp : 013-934 3282
COD sekitar Kuala Terengganu
 
 
HARGA TERBAIK + KONSULTASI SEBELUM & SELEPAS BELIAN + JADUAL MAKAN EKSLUSIF
 
 
 
.

Wednesday, 26 February 2014

Collagen Powder Shaklee

Assalamualaikum ...

Jom ambil tahu apa itu collagen powder shaklee...


11 soalan mengenai COLLAGEN POWDER SHAKLEE
1. Apa kandungan collagen shaklee?

2. Apa istimewanya collagen shaklee?

3. Macam mana bentuk collagen shaklee? Serbuk ke pil

4. Tahan berapa lama colalgen shaklee

5. Macam mana aturan makan colalgen shaklee

6. Berapa harga collagen shaklee

7. Siapa sesuai amik collagen shaklee?

8. Macam mana rasa collagen shaklee?

9. Boleh tak collagen diambil bersama product lain?

10. Ibu menyusu boleh amik tak collagen shaklee?

11. Macam mana nk beli collagen powder
Saya akan jawab satu persatu persoalan di tas. Teruskan pembacaan ya.
1. Apa kandungan collagen shaklee?
Kandungan utama collagen shaklee adalah dari  sisik ikan merah, iaitu salah satu nsumber premium kolagen dengan penyerapan lebih tinggi  dan pencemaran yang lebih kecil berbanding kolagen haiwan yang lain. Ada 6 lagi kandungan tambahan iaitu Ekstrak Kerang-kerangan - Glukosamina daripada ekstrak kerang-kerangan adalah penting dalam sintesis bendalir sinovia bagi melicinkan pergerakan sesendi dan melembapkan mata untuk melegakan ketidakselesaan mata, Elastin dari kolagen ikan - Elastin dapat mengekalkan keanjalan dan ketegangan kulit yang boleh melantun apabila dicubit. Kolagen ikan mengandungi elastin yang berfungsi bersama kolagen untuk kulit yang lebih tegang, gebu dna anjal, Lactobasilus Acidophilus - Sejenis bakteria baik yang membantu untuk mengimbangi usus mikroflora dan memudahkan pembinaa semulajadi sistem usus sihat bagi meningkatkan penyerapan kolagen, Ekstrak Pfaffia - Pfaffia juga digelar sebagai Ginseng Brazil yang bila diganbungkan dengan enstrak biji benih Camellia Japonica, dapat menyokong pembentukan kolagen dan asid hialuronik. Dengan kemampuannya untuk mengikat jumlah air yang besar, asid hialuronik memainkan peranan penting dalam menghidratkan tisu badan dan mebuatkan kulit lembut, lembap dan rata, Ekstrak biji benih Camellia Japonica - Mengandungi asid oleik, sejenis emolien kulit dan pelembap yang unggul, dan bahan antioksida semulajadi. Isoflavon yang dapat membantu mengurangkan radikal bebas, Vitamin C dan Vitamin B - Vitamin C menggalakkan pengeluaran kolagen semulajadi yang melawan radikal bebas dan merosakkan kulit kita. Vitamin-Vitamin B terlibat dalam metabolisme karbohidrat, lemak dan protein untuk mengahsilakan tenaga yang diperlukan untuk pengeluaran kolagen dalam sel.
2. Apa istimewanya collagen shaklee?
Shaklee Collagen Powder merupakan suplemen kolagen hebat yang mengandungi 4,000mg proprietari RSS (Red Snapper Scale) Collagen, kolagen yang berkualiti tinggi dan tulen yang diekstrak daripada sisik ikan merah. Kolagen bermolekul sangat ringan Shaklee, kira-kira 1,000 Dalton*, dapat diserap dengan mudah oleh badan dan dapat membantu kepada peningkatan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan. Terbukti dapat memperbaiki testur kulit wajah & menghilangkan kedutan selepas menggunakan selama 8 minggu (melalui ujian klinikal)
3. Macam mana bentuk collagen shaklee? Serbuk ke pil
Ianya berbentuk serbuk yang mudah larut dengan minuman dan makanan kegemaran. I kotak mengandungi 15 sacet di mana setiap sacet mengandungi 15mg.
4. Tahan berapa lama collagen shaklee
Untuk kesan yang lebih optimum, disarankan ambil 1 sacet setiap hari. Jadi untuk satu kotak penggunaan selama 15hari. Walaubagaimanapun, pengguna boleh juga ambil selang sehari (untuk 30 hari penggunaan).
5. Macam mana aturan makan collagen shaklee
Sangat mudah! Hanya campurkan 1 sacet collagen bersama sebarang minuman kegemaran. Diambil sebaiknya pada waktu malam kerana waktu malam adalah waktu pembinaan semula kulit. Jika sudah consume ESP atau mealshake, boleh dibancuh bersama ESP dan mealshake. Antara resepi yang boleh dicuba bersama collagen adalah:
 - jus twister tropicana + collagen
 - Milo/Serbuk Coklat Cadbury  +collagen
- any fruit juice  + collagen
Pengguna bebas nk campurkan collagen dengan mana2 minuman. Asal sedap sudah :)  
 TESTIMONI COLLAGEN POWDER



6. Berapa harga collagen shaklee
Retail price RM298. Special price boleh contact saya :) jimat banayk tauuuu... ;)
Jangan terkejut, kenapa ia mahal?Harga collagen berdasarkan sumber yang diperolehi untuk menghasilkan colalgen. Pastinya kerana kualiti yang dijaga untuk penghasilan collagen ini. Sumber dari ikan laut dalam adalah sukar untuk diperolehi. Jadi harga setanding dengan kualiti.
7. Siapa sesuai amik collagen shaklee?
Collagen sesuai diambil oleh mereka yang mengalami masalah berikut:
  -  Terdapat garis-garis kesan ketawa, kedutan, lingkaran hitam bawah mata, kesan bengkak bawah mata, penglihatan kabur.
  -  Gusi yang tidak sihat
  -  Rambut kering dan bercabang di hujung
  -  Liang roma besar, pigmentasi, jeragat, kulit kering
   - Garis halus pada leher
  - Kulit hilang keanjalan, lebih kering. Kelihatan tua daripada umur sebenar. Organ dalaman tidak berfungsi dengan berkesan.
   - Payudara dan punggung kelenturan
  -  Kehilangan kalsium, sakit belakang, sakit sendi.
   - Kulit senang pecah, pudar dan kekuningan
8. Macam mana rasa collagen shaklee?
Collagen shaklee ada rasa macam ikan sedikit tp rase tu akan hilang jika dibancuh dengan minuman berperisa. Jadi jangan takut untuk mencuba.
9. Boleh tak collagen diambil bersama product lain?
Boleh tiada masalah cuma jarakkan pengambilan selama 2-3 jam.

10. Ibu menyusu boleh amik tak collagen shaklee?
Kebanyakan kandungan collagen powder shaklee adalah sesuai untuk ibu menyusu. Jika anda dan bayi anda boleh terima supplement alfalfa, bermakna collagen powder juga insyaaAllah tidak menjadi masalah. Malah ada yang beritahu setelah mengambil collagen, susu mencurah2 dan anak asyik nak menyusu. Jika tidak pernah menggunakan alfalfa, boleh juga menggunakan rules of 4 days. Iaitu cuba ambil collagen sealma 4 hari  berturut2 jika tiada kesan keapda bayi dan anda, bermakna anda boleh teruskan pengambilan. Tetapi satu yang pasti, kandungan collagen adalah semulajadi, no additive is added. Sekali lagi, jangan takut untuk mencuba.
11. Macam mana nk beli collagen powder
Message/Whatsapp : 013-934 3282
COD sekitar Kuala Terengganu
HARGA TERBAIK + KONSULTASI SEBELUM & SELEPAS BELIAN + JADUAL MAKAN EKSLUSIF

 
 
 
 

Wednesday, 19 February 2014

Fakta Nutrisi Di Dalam Vitalea

Assalamualaikum...



13 Fakta Nutrisi Di Dalam Vitalea

KENALI VITA-LEA



  1. Vita A – Kesihatan mata, kulit, anti-oksida, melawan kanser, cegah rabun malam, bantu tumbesaran, kuatkan kerangka tulang, gusi, gigi, sistem respiratori, sistem imun dan rambut yang sihat
  2. Vita D – Perkasa kepadatan tulang, mencegah penyakit tulang lembut, osteoporosis dan psoriasis
  3. Vita E – Anti-oksida, kepejalan kulit, kulit berseri, melancar sirkulasi darah, mencegah darah beku, sakit jantung, katarak, atritis, baik untuk sistem produktif lelaki, mengurangkan kesan parut
  4. Vita C – Anti-oksida, melawan kanser, merangsang formasi kolagen, meningkatkan daya tahanan penyakit, percepat sembuh luka, mencegah selsema, gusi berdarah, darah beku, hidung berdarah
  5. Asid Folik – Kesihatan fetus, merangsang pengeluaran susu badan, kesihatan sel darah merah, kurangkan risiko sakit jantung dan kanser serviks, anemia, osteoporosis, tekanan, ulser mulut, kesihatan kulit
  6. Vita B1 – Menukarkan makanan kepada tenaga, perkasa memori, kecerdasan mental, membina dan merangsang peredaran darah
  7. Vita B2 – Tukarkan makanan kepada tenaga, anemia, keletihan mata, katarak, jangkitan lidah dan mulut, kekejangan
  8. Vita B3 – Tukar makanan kepada tenaga, menghasilkan hormon, merangsang peredaran darah, lower blood ripid, merawat kepeningan, cirit-birit, migrain, ulser, nafas berbau, baik untuk perut dan usus
  9. Vita B6 – Metabolisma protein, baiki otot, senggugut, penenang, tenaga, elakkan muntah-muntah, bibir kering, glossitis, dermatitis, kekejangan, kebas, anemia
  10. Vita B12 – Membantu tumbesaran fetus dan kanak-kanak, bantu selera makan, tindak balas saraf, baik untuk kecerdasan otak, kekuatan fizikal, memori, fokus, keupayaan seksual dan mengelakkan anemia, keletihan, keresahan, diabetis, rabun
  11. Biotin – Bantu B-Kompleks berfungsi lebih efektif, cegah rabun, rambun beruban dan gugur, diabetes, sakit otot, ekzema dan keradangan kulit
  12. Vita B5 – Meredakan tekanan, kesan penenang, melawan alahan, sembelit, keletihan, atritis, meredakan kesan sampingan akibat antibiotik, mencegah jangkitan, percepat sembuhan luka
  13. Kalsium – Perkasakan tulang dan gigi, darah beku, kebas, kejang, rasa sakit, insomnia, mengekalkan kadar degupan jantung normal, mencegah osteoporosis/ penyakit tulang lembut
  14. Fosforus – Meningkatkan kepadatan tulang, diabetes, batu karang, mencegah pereputan tulang, membantu tumbesaran, meredakan kesakitan akibat atritis,anoreksia
  15. Iodin – Baik untuk tiroid, membantu tumbesaran fetus, tingkatkan kadar IQ kanak-kanak, membina ligamen/otot dan kesinambungan tisu-tisu, kekuatan fizikal, mengawal berat badan
  16. Zat besi – Membentuk hemaglobin, redakan kesakitan akibat PMS (senggugut), membantu tumbesaran, melawan penyakit, mengelakkan keletihan, anemia
  17. Magnesium – Kesihatan tulang, gigi, merehatkan otot dan sistem saraf, sifat penenang semulajadi, mencegah tekanan, diabetes, sakit jantung, batu karang, sakit buah pinggang, hari dan masalah penghadaman
  18. Kuprum – Membantu menukarkan zat besi kepada hemoglobin, kesihatan rambut, edema, penyakit berkaitan tulang, masalah kebengkakan
  19. Zink – Perkasa sistem imun, percepat sembuhan luka, keupayaan seksual lelaki, mencegah masalah prostat, baik untuk deria rasa dan bau, ketajaman minda



Secara Ringkasnya...

Pelbagai khasiat Vita-Lea

~ kesihatan mata, mencegah rabun, katarak
~ melawan kanser
~ kurangkan risiko sakit jantung
~ mengawal berat badan
~ mengekalkan kadar degupan jantung normal
~ mencegah diabetis, batu karang, buah pinggang, hati
~ mencegah masalah penghadaman
~ membantu tumbesaran kanak-kanak
~ tingkatkan kadar IQ kanak-kanak
~ kecerdasan otak, kekuatan fizikal, memori, dayafokus
~ rambut yang sihat
~ melancar aliran darah
~ membantu selera makan
~ mencegah penyakit tulang lembut/osteoporosis
~ kepejalan kulit, kulit berseri
~ mencegah darah beku, sakit jantung, atritis
~ mengurangkan kesan parut
~ meredakan kesakitan akibat PMS (senggugut)
~ baik untuk sistem produktif lelaki, cegah masalah prostat
~ meningkatkan daya tahanan penyakit
~ mempercepatkan penyembuhan luka
~ mencegah selsema, ulser, gusi berdarah, darah beku
~ mencegah hidung berdarah, migraine, nafas berbau
~ membantu kesihatan dan tumbesaran fetus
~ merangsang pengeluaran susu badan
~ kesihatan sel darah merah
~ tingkatkan Hb ibu hamil, melawan alahan dan sembelit
~ elak muntah-muntah, bibir kering, kekejangan, kebas
~ mengelakkan anemia, keletihan, keresahan



Berminat :


PM yaya di :
Message/Whatsapp : 013-934 3282
COD sekitar Kuala Terengganu
HARGA TERBAIK + KONSULTASI SEBELUM & SELEPAS BELIAN + JADUAL MAKAN EKSLUSIF



.

Monday, 17 February 2014

Kurus dengan Omega, Lecithin Dan Alfalfa

Assalamualaikum ...

Kelmarin yaya pergi timbang lagi..sebulan lepas berat yaya 49.4 kg..dan kelmarin berat yaya 48.5 kg. hampir sekilo berat ku hilang.. berat yaya sebelum hamil 53 kg.. berat yaya tak pernah sampai 55kg..selalu sekitar 52 - 54 kg..

nie menyusukan anak lagi lah..lapar je memanjang.hihi..waktu makan mmg makan..pagi nasi lemak sebungkus, tengah hari nasi berlauk, petang kadang2 ambil nasi..tak pun makan yang bersup2 je..tipu tak takut badan nie naik..dah perut lapar, mulut nak makan..nak buat macam mana kan..

tapi setiap kali selepas makan memang yaya tak kan miss ambil 3 vitamin nie, lecihin, omega dan alfalfa. wajib!

sebab tu lah makin banyak makan badan makin slim! tambah2 yaya menyusukan anak..best2..suka sangat..lepas nie boleh je makan apa saja..tak nak takut2 dah..haha, sebab yaya ada 3 vitamin penyelamat!


Lecithin
- memecahkan lemak badan dan mengurangi lemak yang tersendat.
- bakar dan cairkan lemak terutamanya kolestrol.

Omega
- kalori tambahana dibakar menjadi tenaga dan bukan lemak.
- ia meningkatkan metabolisma badan.
- membakar lemak dengan kadar yang cepat.

Alfalfa
- setelah lemak dilincirkan, berilah tugas kepada Alfalfa ini untuk membuang kesemua lemak itu tadi :)
- berfungsi menurunkan berat badan.
- sebagai nyahtoksin dan mencucu usus.
- mengelakkan sembelit.





 INFO TAMBAHAN



 Berminat :

PM yaya di :
Message/Whatsapp : 013-934 3282
COD sekitar Kuala Terengganu
 
 
HARGA TERBAIK + KONSULTASI SEBELUM & SELEPAS BELIAN + JADUAL MAKAN EKSLUSIF








.

5 Pilihan Set Slim


Assalamualaikum...

lepas bersalin mesti ibu2 semua konpem fikir cara nak kurus kan..sekurang2nya nak berat sebelum preggy..yaya pun sama..tapi yaya habis je pantang yaya tak catu makan sebab yaya breastfeed..nafsu lapar tu memanjang okeh..huhu..

tapi yaya tetap makan tanpa rasa was-was..hihi..main meal memang tak tinggal..air putih sekurang2nya 2 liter sehari..

untuk dptkan berat ideal seperti sebelum pregnant yaya tersangat gigih consume :

OMEGA + LECITHIN + ALFALFA + ESP








 


Alhamdulillah berat yaya sebelum pregnant 53 kg..hari niebaby wazif genap 3 bulan..sekarang berat 49kg..yeay! Happy! Nie berangan lagi nak berat cm zaman anak dara..kalau dapat berat 45 kg pun ok jugak..haha! sesuai la ngan yaya yang tak berapa nak tinggi nie..153 cm jer pun...

Ape pun terpulang pada anda nak consume yg mana. Yaya sudi consult :)


 Berminat :


PM yaya di :
Message/Whatsapp : 013-934 3282
COD sekitar Kuala Terengganu
 
 
HARGA TERBAIK + KONSULTASI SEBELUM & SELEPAS BELIAN + JADUAL MAKAN EKSLUSIF






.

Kebaikan Meal Shakes : Alhamdulillah Wafiq dah berselera makan

Bismillah...

Assalamualaikum ....



Yaya nak share dengan korang salah satu produk Shaklee iaitu Meal Shakes.. bila nampak kesannya pada anak sendiri baru berani nak share..sharing is caring ;)
Usia 7 hingga 9 bulan Wafiq pernah obesiti.. pergi klinik kesihatan nurse tanya sama ada bagi susu badan atau susu formula.. wafiq menyusu badan dan memang kuat menyusu.. tengok dia masa tu pun montok je..sedap dipeluk..hihi..bila dah wean off pun yaya tak ada masalah dengan selera makan wafiq..formula milk pun tak de hal..susu minum..makan pun banyak.. 
tak silap yaya masuk usia 3 tahun selera makan dia sedikit berubah..dia jadi picky eater..dulu elok je makan buah sekarang dah tak nak. sayur pun tak nak, ayam ikan tolak terus.. padahal semua tu feveret wafiq..wafiq cuma nak telur rebus , telur rebus dan telur rebus! ibu mana yang tak runsing kan kalau anak nak makan telur rebus dengan sedikit nasi putih..susu pun dah kurang. dari 2.4 kg susu sebulan (2 kotak besar Anmum) sekarang sebulan sekotak pun masih banyak berbaki..saudara mara yang jarang2 sekali tengok Wafiq mesti akan cakap wafiq dah makin kurus...huhu..
yaya dah lama consume dengan produk shaklee..sejak menyusukan Wafiq lagi..bila Wafiq berdepan dengan masalah selera makan pun masih belum terlintas dengan Meal Shakes. Sehinggalah kawan sepejabat yaya bercerita perubahan anak dia selepas ambil Meal Shakes..
                                                           

Alhamdulillah .. setelah 2 minggu yaya bg Wafiq Meal Shakes memang nampak sangat perubahan. (Yaya letak satu sudu kecil meal shakes dalam susu wafiq dan kurangkan 1 scoop formula milk).. Wafiq minum susu macam biasa..no komen.. yaya pernah letak ubat demam dalam susu tapi dia siap cakap 'ibu susu nie rasa manis la.. janagn buat susu manis lagi ye ibu' . tapi bila campur Meal Shakes perasa vanilla nie ok pula dia.
Wafiq dah start minta makanan.. dah bagi tau Wafiq lapar..makan nasi lemak habis, yaya ambil dia dari sekolah minggu lepas dia tanya ibu nak belanja Wafiq makan apa hari nie? hihi.. rasa lega sangat dengar.. bawa dia pergi makan roti canai..roti telur sebiji, roti kosong sebiji.. kuih tat telur 2 biji. sekali makan.. 
malam2 sekarang nie dah minta susu..lepas minum susu pun masih cakap lapar..Wafiq tu siang malam aktif tu yang cepat lapar agaknya..
lagi satu sebulan pertama persekolahan hampir setiap minggu wafiq demam dan selsema..antibodi lemah lah tu bila dah bercampur ramai-ramai..mudah berjangkit..nie pun buat yaya runsing sebab wafiq susah kena sakit..tengok dia dah merah muka, badan panas hingus meleleh..haih..lagi la yaya rasa nak cuba Meal Shakes. Alhamdulillah dua minggu dalam bulan Februari sakit tak singgah..seronok tengok dia cergas..
lagi kebaikan Meal Shakes :-
- ia mengandungi  19 vitamin utama dan mineral tambahan dan jika dihidang seperti yang disarankan ia kaya dengan sumber kalsium dan protein yang amat diperlukan oleh kanak-kanak untuk membesar, kuat dan sihat. 
- Meal Shakes ialah gabungan multivitamin, multimineral dan protein soya yang membekalkan keperluan nutrisi anak-anak yang sedang membesar. Amat sesuai untuk anak-anak yang aktif, memilih makan, kurang selera makan, sibuk beraktiviti dan yang memerlukan sokongan untuk menguatkan imuniti. 
- Terdiri daripada gabungan  bahan2 semulajadi yang diproses dengan kaedah natural agar lebih mudah diterima oleh tubuh tanpa kesan sampingan.
Siapa yang sesuai mengambil MEAL SHAKE SHAKLEE?

Anak-anak yang kurang berselera untuk makan
Anak-anak yang tidak suka makan vitamin dalam bentuk pil
Anak- anak yang cerewet dengan makanan
Yang mempunyai masalah sembelit
Yang mempunyai masalah asma (utk kanak-kanak, mestilah berusia setahun ke atas )
Yang mempunyai masalah kesihatan ( demam panas, selsema, batuk-batuk )

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. 
 
 
 
Berminat :

PM yaya di :
Message/Whatsapp : 013-934 3282
COD sekitar Kuala Terengganu
 
 
HARGA TERBAIK + KONSULTASI SEBELUM & SELEPAS BELIAN + JADUAL MAKAN EKSLUSIF
  






.

Set Kanak-Kanak : Omega Guard & Meal Shakes

Assalamualaikum ...


Tiada yang lebih bahagia selain anugerah kesihatan yang berpanjangan untuk anak-anak tersayang...




Info Produk :

SHAKLEE MEAL SHAKES

Meal Shakes - Makanan Segera, Tanpa Curiga

Kenapa Mealshakes menjadi 99% pilihan ibu-bapa?
Dalam kehidupan seharian yang sentiasa aktif dan serba pantas, kanak-kanak tidak mempunyai masa yang cukup untuk menikmati makanan yang seimbang. Oleh itu, Shaklee Meal Shakes menjadi pilihan terbaik bagi mereka kerana ia merupakan :

- makanan tambahan yg rendah lemak dan rendah-glycemic
- lengkap dengan protin, multivitamin dan serat
- mengandungi 19 vitamin utama dan mineral tambahan
- kaya dengan sumber kalsium dan protin yg sesuai dengan keperluan tumbesaran kanak-kanak
- Pilihan protein soya terbaik anda







SHAKLEE OMEGA GUARD


- Mengandungi minyak ikan
- Satu hidangan OmegaGuard menyediakan 1000mg asid lemak
omega 3 termasuk DHA dan EPA.
- DHA dan EPA dipercayai mampu mengurangkan keradangan,
menggalakkan fungsi otak, sistem saraf dan fungsi mata yang
perlu diperolehi melalui pemakanan.
- Imuniti badan
- Meningkatkan daya tumpuan dalam pembelajaran
- Sistem peredaran darah yang teratur



Siapa yang perlukan MEALSHAKES dan OMEGA GUARD?


Kanak-kanak yang KURANG SELERA MAKAN

Kanak-kanak 'PICKY EATER'

Kanak-kanak SEMBELIT

Kanak-kanak MUDA SELESEMA, DEMAM, BATUK, ASTHMA

Kanak-kanak OBESITI

Kanak-kanak SENTIASA MENGANTUK DI DALAM KELAS dan KURANG FOKUS

seisi keluarga EXTRA - NO artificial flavor, colors, sweeteners or preservatives added!


**** Ibu bapa yang mementingkan kesihatan anak-anak pasti membuat pilihan terbaik.










Berminat :


PM yaya di :
Message/Whatsapp : 013-934 3282
COD sekitar Kuala Terengganu
HARGA TERBAIK + KONSULTASI SEBELUM & SELEPAS BELIAN + JADUAL MAKAN EKSLUSIF
.

Kulit licin, jerawat sembuh dengan Energizing Soy Protein (ESP)

Assalamualaikum ...





Kenapa ramai pilih ESP Shaklee ???

25% drpd BADAN diperbuat daripada PROTEIN. tulang, kulit, rambut, otot-otot, organ-organ, plasma, antibody, enzim, hormone, haemoglobin dan sel-sel. yaya ringkaskan...

SEL ---> TISU ---> ORGAN ---> SISTEM

Struktur badan kita terdiri daripada sel, sel membentuk tisu, tisu akan membentuk organ dan seterusnya organ akan membentuk sistem.

Sebab itulah badan kita sangat perlukan PROTEIN kerana protein adalah MAKANAN UTAMA SEL..sel yang sihat dapat menghasilkan badan yang sihat.

betul..banyak lagi sumber protein daripada pemakanan harian..tapi PROTEIN MUDAH MUSNAH PADA SUHU TINGGI.

cth: anda goreng ikan, berapa banyak protein yang tinggal ? anda tak tahu kan ???

Sel yg sihat dpt serap vitamin lain dgn lebih baik. Kalo sel tak sihat, vitamin lain ambil masa lebih lama utk diserap dan efektif. Sbb tu dicadangkan ambil esp sekiranya ambil vitamin lain . Kenapa esp shaklee, pasti ianya confirm bersih selamat non gmo dll. Kalo beli homemade soya pun tak seasli esp. Bonusnya kulit gebu, anjal, dll.

Jadi, amalkan ESP utk sumber protein yang lebih BERKUALITI.
SELAMAT, BERKESAN, MESRA ALAM dan NON-GMO.













Nak kulit cantik ???

PM yaya di :
Message/Whatsapp : 013-934 3282
COD sekitar Kuala Terengganu
 
 
HARGA TERBAIK + KONSULTASI SEBELUM & SELEPAS BELIAN + JADUAL MAKAN EKSLUSIF