Monday, 17 February 2014

Resepi Bancuhan Energizing Soy Protein (ESP)

Assalamualaikum ...






Tips Pengambilan ESP

maksimum pengambilan ESP hanya 3sudu besar sehari, supaya buah pinggang kita tidak terlalu dibebankan untuk memproses protein yang juga kita mabil dari menu seharian :) dan juga ESP ni tak boleh dibancuh dengan air panas mendidih, nanti protein ni rosak, sayangla minum protein yang dah denature :( ... ESP lebih baik di ambil sebelum makan kerana esp akan memberi kesan lebih kenyang

Resepi ESP

1. ESP + Milo + Mealshake (boleh juga tanpa mealshake)
-1 sudu ESP , 2 sudu milo, 1 sudu mealshake - Goncangkan dalam shaker, boleh diminum suam, lagi best letak ketul ais!

2. ESP + Mealshake + Performance Drink
-1 sudu besar ESP, 1 sudu besar mealshake, 1 sudu besar/kecil performance - buah-buahan kegemeran dipotong dalam bentuk cube dan tambahkan ketul ais..menyelerakan! minum sejuk2 memang menyegarkan!

3. ESP + TWISTER OREN
-3/4 gelas twister Oren, 1 sudu besar ESP, 1/4 gelas air kosong
Shake dalam shaker, simpan peti ais, minum sejuk2.. INI memang confirm minuman kegemaran ramai!! sebab rasanya sangat sedap..minum dengan oren sunquick pun sedap :)Minuman yang sangat best waktu hari panas :)

4. ESP + Fresh Milk

5. ESP + Fresh Milk + kurma (kurma tu rendamkan dulu dan boleh potong saja kecil2 mahupun blend)

6. ESP + Ribena

7. ESP + Nesvita 3 in 1

8. ESP + Susu Anmum

9. ESP + campuran buah-buahan dan blend (boleh pilih buah kegemaran anda)

10. ESP + Horlicks

11. ESP + sirap bandung

12. ESP + coklat koko + oat

13. ESP + fresh milk + 1 sudu madu + 1 sudu oat

14. ESP + Milo/coklat/ + susu HL

15. ESP + kurma + oat + susu tepung + madu + air

16. ESP + kurma + kismis + badam + fresh milk (boleh buat milk booster juga ni)

17. ESP + kurma + nestum + mealshake + susu tepung

18. ESP + kurma + badam + avocado (sangat sedap minum sejukkkk)

19. ESP + Nestle Bliss (minum sejuk2)

20. ESP + Air suam - resepi paling ringkas tanpa gula..yaya paling suka yang nie ;)




Sukatan

1 sudu besar dibancuh bersama minuman kegemaran anda..KECUALI air berkarbonat,berkafien serta air panas

* ESP maximum boleh minum 3 sudu besar sehari.

* Untuk breast feeding mom, boleh bancuh 1/2 sudu besar setiap bancuhan, so dapatlah 6 kali minum (untuk boost milk), jadi total 1/2 sudu besar x 6 kali = 3 sudu besar sehari.

* Untuk preggy moms, maximum 2 sudu besar sehari sahaja.

* Untuk kita yang nak minum ESP semata nak maintain kesihatan optimum, memadai 1 sudu besar sehari sekali sahaja




MASKER MUKA ESP

Caranya :

1) Ambil 1 sudu besar ESP + air kosong, kacau sebati & ratakan ke wajah. Tunggu sampai kering (10-15 minit) kemudian basuh muka.

Atau ..

2) Ambil 1 sudu besar ESP + 2 biji alfalfa +1 biji vitamin E, kacau sebati dengan air.. alfalfa tu susah sikit nak larut..better rendam dulu alfalfa tu baru masukkan alfalfa dan vitamin E, tunggu sampai kering dan basuh muka.




Berminat :

PM yaya di :
Message/Whatsapp : 013-934 3282
COD sekitar Kuala Terengganu
 
 
HARGA TERBAIK + KONSULTASI SEBELUM & SELEPAS BELIAN + JADUAL MAKAN EKSLUSIF






.

No comments:

Post a Comment