Thursday, 20 March 2014

Istimewa untuk 7 orang bertuah

Assalamualaikum..

hari nie yaya mencari 7 pembaca dari blog diariibuwafiq ni.. sememangnya istimewa untuk anda..ini adalah sempena promosi Energizing Soy Protein (ESP) sehingga akhir bulan nie sahaja.

Mereka yg nak kulit glowing, kilit gebu gebas, nak kurus, ibu hamil, ibu pantang, ibu menyusu, nak gemuk dll adalah sangat digalakkan untu mesej yaya cepat2.haha..ini serius okeh..;)

Harga ESP tahap istimewa sehingga tak mampu anda nak tolak tawaran ini.

pat pat siku lipat..siapa cepat dia dapat..stok tidak menanti anda!

Mesej/whatsapp yaya : 013-934 3282








Message/Whatsapp : 013-934 3282
COD sekitar Kuala Terengganu
 
 
HARGA TERBAIK + KONSULTASI SEBELUM & SELEPAS BELIAN + JADUAL MAKAN EKSLUSIF
 
 
 
.

Thursday, 13 March 2014

Vitamin C & Baby Wazif Demam Selsema..

Assalamualaikum ..

*Yaya pengamal  vitamin C
*Yaya ibu yang menyusukan anak


apa kaitannya? beberapa hari lepas baby wazif(4 bulan) kena selsema dan batuk-batuk..memang meragam sepanjang hari..dibaringkan tak selesa..tidur tak lena..nak berdukung je..harus tok ma lenguh tangan lenguh pinggang..hehe..tapi Yaya perasan selsema dan batuk2 wazif tak berlarutan..selang sehari dah semakin ok..hari ke3 terus hilang..alhamdulillah..nak bg ubat memang Yaya elakkan..ubat-ubatan tak sesuai untuk bayi dan kanak-kanak di bawah 2 tahun..Yaya percaya apa yang Yaya makan , zat itu lah anak Yaya dapat kerana Yaya menyusukan anak..dan sememangnya Vitamin C sangat bagus dan membantu untuk merawat demam dan selsema.





~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
NUTRIFERON - perisai kesihatan seisi keluarga..anak seusia awal 1 tahun kalau demam atau selsema pun boleh diberikan nutriferon dalam kuantiti paling minima..
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~




 Baby Wazif

VITAMIN C SHAKLEE
------------------------


Vitamin C atau Asid Askorbik amat bermanfaat pada kesihatan manusia. Semua orang tahu bahawa Vitamin C boleh membuatkan kulit menjadi cantik dan licin. Benarkah begitu?

~~~ Vitamin C membantu pembentukan kolagen iaitu sejenis protein yang menyusun tubuh manusia. Kolagen adalah struktur yang terlibat dalam pembinaan tulang, gigi, sendi, otot dan kulit. Perkataan kolagen itu sendiri berasal dari Yunani yang bererti lekat atau bersifat sebagai pelekat.Sebab itulah si pengamal akan mendapati kulitnya lebih licin, tegang dan cantik, dan luka cepat sembuh kerana ia membentuk perhubungan tisu badan yang kuat.

~~~ Vitamin C menjaga salur darah agar tidak mudah pecah, mencegah pengerasan salur darah, membantu proses metabolisma kolesterol iaitu pembentukan asid hempedu yang penting dalam proses pemecahan lemak. Sebab itulah mereka yang menghidap darah tinggi amatdigalakkan mengambil vitamin C bagi mengelakkan stroke dan jantung tersumbat.

~~~ Detoksifikasi. Vitamin C berupaya mencantumkan bahan logam berat seperti plumbum, raksa, arsenik dan lain-lain toksik menjadikan ianya tidak bahaya pada buah pinggang dan dapat dinyahkan daripada badan dengan lebih mudah. Mereka yang merokok patut menjadikan vitamin C sebagai kawan baik kerana ia dapat membersihkan darah dan mengelakkan buah pinggang anda daripada mengalami kerosakan yang teruk.


~~~ Vitamin C juga berperanan dalam pengeluaran hormone antistress dan interferon (hormone fungsi imun). Mengikut doctor Bruce Miller, the more you stress the more you need vitamin C. Kita tahu bahawa stress boleh memusnahkan vitamin C dan oleh kerana kekurangan vitamin C sistem keimunan kita menjadi lemah dan mudah diserang penyakit.

~~~ Penyakit skurvi adalah akibat kekurangan vitamin C. Sesiapa yang mengalami pendarahan pada badan, lebam-lebam, gusi mudah berdarah, gigi mudah tercabut dan luka lambat sembuh, pendarahan dalam otot dan sendi adalah disebabkan kekurangan vitamin C. Jelas sekali vitamin C adalah umpama gam yang melekatkan sel-sel lalu menjadikan tisu-tisu dalam badan kita tidak mudah koyak atau terluka. Mereka yang sedang sakit adalah disarankan mengambil vitamin C pada dos yang lebih tinggi bagi mempercepatkan proses penyembuhan.


~~~ Kita digalakkan mengambil buah-buahan dan sayur-sayuran lima kali sehari. Namun kekangan masa dan tekanan kehidupan masa kini menyebabkan vitamin C tidak dapat diserap oleh badan secara optimum dan lebih banyak keluar melalui air kencing. Menurut Dr Bruce Miller, dos yang dicadangkan ialah 500mg sehari iaitu bersamaan 7 setengah biji Oren. Jika kita mampu, tidak perlulah menelan pil tetapi jika sebaliknya adalah dinasihatkan agar mendapatkannya dalam bentuk tablet.

Apa yang membezakan Vitamin C jenama Shaklee dgn yang lain2?
-----------------------------------------------------------------------------

Shaklee Sustained Release Vita-C™ 500mg berupaya memberikan perlindungan berkekalan, jam demi jam dengan menggunakan sistem perlepasan berkekalannya. Vitamin C merupakan bahan antioksida yang berkeupayaan tinggi yang juga turut dikenali sebagai nutrisi yang berupaya melakukan semua perkara. Sustained Release Vita-C mengandungi:

*** Kandungan Vitamin C yang tinggi.
*** Sistem perlepasan berkekalan dalam menyalurkan Vitamin C yang menyamai kandungan satu setengah biji buah oren untuk setiap jam selama lima jam.
*** Formulasi yang membantu mengekalkan pertahanan antioksida secara semulajadi, kekuatan sel, kesihatan mata, gigi, gusi, tulang, otot dan salur darah *


sumber:Shaklee Malaysia



Berminat : 

Message/Whatsapp : 013-934 3282
COD sekitar Kuala Terengganu
HARGA TERBAIK + KONSULTASI SEBELUM & SELEPAS BELIAN + JADUAL MAKAN EKSLUSIF
.

Sunday, 2 March 2014

Get Clean Water Pitcher - berbaloi-baloiii !!!

Assalamualaikum ...



Ini yang akan korang dapat bila beli one set water pitcher shaklee dengan harga tak sampai pun RM 400 ... harga dah termasuk postage tau... penjimatan berbaloi-baloi dibandingkan harga penapis air dipasaran yang harga ribu riban.. dah la harga mampu milik..portable pulak tu..senang nak angkut gi mana-mana..RINGAN DAN MUDAH DIBAWA untuk travel, balik kampung, bawa pergi hotel..so tak perlu risau lagi minum air tak bertapis kat hotel..dah lah air tadah kat toilet..erk..segan-segan jer tekak nie nak menelan..hehehe
Bila beli Get Clean Water Starter Pack with Water Refill 3-Pack korang akan dapat :
- 1 filter + refill 3 pack
- housing kit
- pitcher
Nak beli secara asing pun boleh... Tapi beli complete set ni lagi murah... Next time hanay beli filter selepas filter yang dibekalkan dalam set ini habis diguna pakai. Satu filter ni boleh digunakan untuk menuras sebanyak 303 liter air atau dalam masa 4 bulan, mana yang terdahulu..bila dah sampai masa nak tukar filter, korang hanya perlu beli filter jer..jangan risau, murah jer..yg boleh guna untuk 1 tahun..jimat sangatttt...compare pegi beli mineral water kat supermarket !!..air kosong dengan Water Pitcher Shaklee bukan sahaja bersih, malah rasanya sangat enak...tak rasa macam air masak biasa....
Kenapa mesti pilih water pitcher Shaklee ?? 

Menandingi Jenama Terkemuka yang Lain!

• Disahkan oleh Persatuan Quality Air (WQA) dapat mengurangkan kandungan plumbum, merkuri, kadmium dan bahan-bahan cemar lain. disamping mengekalkan kandungan mineral air yang sihat!
• Disahkan dapat mengurangkan klorin, jadi ia dapat mengurangkan ancaman kesihatan yang disebabkan oleh bahan sampingan klorin!
• Disahkan dapat menuras 303 liter (80 gelen) air bagi setiap turasan -dua kali ganda lebih daripada jenama terkemuka.
• Sistem Penuras Jag Air berblok- Karbon Isian Semula yang pertama

Pilihan Bijak!

• Hanya beberapa sen bagi seliter air
• Air yang lebih sihat dan rasanya yang enak
• Jag Air bermeter automatik pertama yang menunjukkan jumlah gelen air yang telah dituras- tidak memerlukan kuasa elektrik
• Ringan dan mudah dibawa
• Menjimatkan kos – tanpa perlu dimasak


Keistimewaan Shaklee Get Clean Water Pitcher
SELAMAT : “Menyingkirkan kandungan plumbum” dan banyak bendasing lain Get Clean® Water ini berupaya mengurangkan pelbagai jenis bahan cemar berbahaya yang mungkin terkandung di dalam air. Ia juga diiktiraf oleh Persatuan Kualiti Air (Water Quality Association [WQA]) yang ianya dapat mengurangkan plumbum dan banyak bendasing lain.


PILIHAN BIJAK : Menjimatkan Kos Rakyat Malaysia banyak membazirkan wang dengan meminum air botol. Dengan hanya berapa sen seliter sahaja, Get Clean® Water dapat memberikan air yang bersih dan rasanya yang enak dengan meter bijak yang menandakan bilakah masanya untuk anda menukar penuras tersebut tanpa perlu mengagaknya.


HANDAL
: Lebih banyak air bersih pada setiap masa Get Clean® Water menghasilkan 303 liter (80 gelen) daripada setiap turasan yang mana dua kali ganda lebih banyak berbanding jenama lain dan mengurangkan bahan cemar yang mungkin wujud dalam air dan berbahaya kepada kesihatan anda.


MESRA ALAM : Memelihara alam sekitar Get Clean® Water ini menggunakan sistem Penuras Jag air dengan blok-karbon isian semula yang pertama, di mana ianya dapat mengurangkan timbunan sisa. Dan lagi, setiap penuras diperbuat daripada arang tempurung kelapa yang tahan lasak dan baik terhadap alam sekitar.

Message/Whatsapp : 013-934 3282
COD sekitar Kuala Terengganu
 
 
HARGA TERBAIK + KONSULTASI SEBELUM & SELEPAS BELIAN + JADUAL MAKAN EKSLUSIF
 
 
 
.