Wednesday, 26 February 2014

Collagen Powder Shaklee

Assalamualaikum ...

Jom ambil tahu apa itu collagen powder shaklee...


11 soalan mengenai COLLAGEN POWDER SHAKLEE
1. Apa kandungan collagen shaklee?

2. Apa istimewanya collagen shaklee?

3. Macam mana bentuk collagen shaklee? Serbuk ke pil

4. Tahan berapa lama colalgen shaklee

5. Macam mana aturan makan colalgen shaklee

6. Berapa harga collagen shaklee

7. Siapa sesuai amik collagen shaklee?

8. Macam mana rasa collagen shaklee?

9. Boleh tak collagen diambil bersama product lain?

10. Ibu menyusu boleh amik tak collagen shaklee?

11. Macam mana nk beli collagen powder
Saya akan jawab satu persatu persoalan di tas. Teruskan pembacaan ya.
1. Apa kandungan collagen shaklee?
Kandungan utama collagen shaklee adalah dari  sisik ikan merah, iaitu salah satu nsumber premium kolagen dengan penyerapan lebih tinggi  dan pencemaran yang lebih kecil berbanding kolagen haiwan yang lain. Ada 6 lagi kandungan tambahan iaitu Ekstrak Kerang-kerangan - Glukosamina daripada ekstrak kerang-kerangan adalah penting dalam sintesis bendalir sinovia bagi melicinkan pergerakan sesendi dan melembapkan mata untuk melegakan ketidakselesaan mata, Elastin dari kolagen ikan - Elastin dapat mengekalkan keanjalan dan ketegangan kulit yang boleh melantun apabila dicubit. Kolagen ikan mengandungi elastin yang berfungsi bersama kolagen untuk kulit yang lebih tegang, gebu dna anjal, Lactobasilus Acidophilus - Sejenis bakteria baik yang membantu untuk mengimbangi usus mikroflora dan memudahkan pembinaa semulajadi sistem usus sihat bagi meningkatkan penyerapan kolagen, Ekstrak Pfaffia - Pfaffia juga digelar sebagai Ginseng Brazil yang bila diganbungkan dengan enstrak biji benih Camellia Japonica, dapat menyokong pembentukan kolagen dan asid hialuronik. Dengan kemampuannya untuk mengikat jumlah air yang besar, asid hialuronik memainkan peranan penting dalam menghidratkan tisu badan dan mebuatkan kulit lembut, lembap dan rata, Ekstrak biji benih Camellia Japonica - Mengandungi asid oleik, sejenis emolien kulit dan pelembap yang unggul, dan bahan antioksida semulajadi. Isoflavon yang dapat membantu mengurangkan radikal bebas, Vitamin C dan Vitamin B - Vitamin C menggalakkan pengeluaran kolagen semulajadi yang melawan radikal bebas dan merosakkan kulit kita. Vitamin-Vitamin B terlibat dalam metabolisme karbohidrat, lemak dan protein untuk mengahsilakan tenaga yang diperlukan untuk pengeluaran kolagen dalam sel.
2. Apa istimewanya collagen shaklee?
Shaklee Collagen Powder merupakan suplemen kolagen hebat yang mengandungi 4,000mg proprietari RSS (Red Snapper Scale) Collagen, kolagen yang berkualiti tinggi dan tulen yang diekstrak daripada sisik ikan merah. Kolagen bermolekul sangat ringan Shaklee, kira-kira 1,000 Dalton*, dapat diserap dengan mudah oleh badan dan dapat membantu kepada peningkatan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan. Terbukti dapat memperbaiki testur kulit wajah & menghilangkan kedutan selepas menggunakan selama 8 minggu (melalui ujian klinikal)
3. Macam mana bentuk collagen shaklee? Serbuk ke pil
Ianya berbentuk serbuk yang mudah larut dengan minuman dan makanan kegemaran. I kotak mengandungi 15 sacet di mana setiap sacet mengandungi 15mg.
4. Tahan berapa lama collagen shaklee
Untuk kesan yang lebih optimum, disarankan ambil 1 sacet setiap hari. Jadi untuk satu kotak penggunaan selama 15hari. Walaubagaimanapun, pengguna boleh juga ambil selang sehari (untuk 30 hari penggunaan).
5. Macam mana aturan makan collagen shaklee
Sangat mudah! Hanya campurkan 1 sacet collagen bersama sebarang minuman kegemaran. Diambil sebaiknya pada waktu malam kerana waktu malam adalah waktu pembinaan semula kulit. Jika sudah consume ESP atau mealshake, boleh dibancuh bersama ESP dan mealshake. Antara resepi yang boleh dicuba bersama collagen adalah:
 - jus twister tropicana + collagen
 - Milo/Serbuk Coklat Cadbury  +collagen
- any fruit juice  + collagen
Pengguna bebas nk campurkan collagen dengan mana2 minuman. Asal sedap sudah :)  
 TESTIMONI COLLAGEN POWDER



6. Berapa harga collagen shaklee
Retail price RM298. Special price boleh contact saya :) jimat banayk tauuuu... ;)
Jangan terkejut, kenapa ia mahal?Harga collagen berdasarkan sumber yang diperolehi untuk menghasilkan colalgen. Pastinya kerana kualiti yang dijaga untuk penghasilan collagen ini. Sumber dari ikan laut dalam adalah sukar untuk diperolehi. Jadi harga setanding dengan kualiti.
7. Siapa sesuai amik collagen shaklee?
Collagen sesuai diambil oleh mereka yang mengalami masalah berikut:
  -  Terdapat garis-garis kesan ketawa, kedutan, lingkaran hitam bawah mata, kesan bengkak bawah mata, penglihatan kabur.
  -  Gusi yang tidak sihat
  -  Rambut kering dan bercabang di hujung
  -  Liang roma besar, pigmentasi, jeragat, kulit kering
   - Garis halus pada leher
  - Kulit hilang keanjalan, lebih kering. Kelihatan tua daripada umur sebenar. Organ dalaman tidak berfungsi dengan berkesan.
   - Payudara dan punggung kelenturan
  -  Kehilangan kalsium, sakit belakang, sakit sendi.
   - Kulit senang pecah, pudar dan kekuningan
8. Macam mana rasa collagen shaklee?
Collagen shaklee ada rasa macam ikan sedikit tp rase tu akan hilang jika dibancuh dengan minuman berperisa. Jadi jangan takut untuk mencuba.
9. Boleh tak collagen diambil bersama product lain?
Boleh tiada masalah cuma jarakkan pengambilan selama 2-3 jam.

10. Ibu menyusu boleh amik tak collagen shaklee?
Kebanyakan kandungan collagen powder shaklee adalah sesuai untuk ibu menyusu. Jika anda dan bayi anda boleh terima supplement alfalfa, bermakna collagen powder juga insyaaAllah tidak menjadi masalah. Malah ada yang beritahu setelah mengambil collagen, susu mencurah2 dan anak asyik nak menyusu. Jika tidak pernah menggunakan alfalfa, boleh juga menggunakan rules of 4 days. Iaitu cuba ambil collagen sealma 4 hari  berturut2 jika tiada kesan keapda bayi dan anda, bermakna anda boleh teruskan pengambilan. Tetapi satu yang pasti, kandungan collagen adalah semulajadi, no additive is added. Sekali lagi, jangan takut untuk mencuba.
11. Macam mana nk beli collagen powder
Message/Whatsapp : 013-934 3282
COD sekitar Kuala Terengganu
HARGA TERBAIK + KONSULTASI SEBELUM & SELEPAS BELIAN + JADUAL MAKAN EKSLUSIF

 
 
 
 

Wednesday, 19 February 2014

Fakta Nutrisi Di Dalam Vitalea

Assalamualaikum...



13 Fakta Nutrisi Di Dalam Vitalea

KENALI VITA-LEA



  1. Vita A – Kesihatan mata, kulit, anti-oksida, melawan kanser, cegah rabun malam, bantu tumbesaran, kuatkan kerangka tulang, gusi, gigi, sistem respiratori, sistem imun dan rambut yang sihat
  2. Vita D – Perkasa kepadatan tulang, mencegah penyakit tulang lembut, osteoporosis dan psoriasis
  3. Vita E – Anti-oksida, kepejalan kulit, kulit berseri, melancar sirkulasi darah, mencegah darah beku, sakit jantung, katarak, atritis, baik untuk sistem produktif lelaki, mengurangkan kesan parut
  4. Vita C – Anti-oksida, melawan kanser, merangsang formasi kolagen, meningkatkan daya tahanan penyakit, percepat sembuh luka, mencegah selsema, gusi berdarah, darah beku, hidung berdarah
  5. Asid Folik – Kesihatan fetus, merangsang pengeluaran susu badan, kesihatan sel darah merah, kurangkan risiko sakit jantung dan kanser serviks, anemia, osteoporosis, tekanan, ulser mulut, kesihatan kulit
  6. Vita B1 – Menukarkan makanan kepada tenaga, perkasa memori, kecerdasan mental, membina dan merangsang peredaran darah
  7. Vita B2 – Tukarkan makanan kepada tenaga, anemia, keletihan mata, katarak, jangkitan lidah dan mulut, kekejangan
  8. Vita B3 – Tukar makanan kepada tenaga, menghasilkan hormon, merangsang peredaran darah, lower blood ripid, merawat kepeningan, cirit-birit, migrain, ulser, nafas berbau, baik untuk perut dan usus
  9. Vita B6 – Metabolisma protein, baiki otot, senggugut, penenang, tenaga, elakkan muntah-muntah, bibir kering, glossitis, dermatitis, kekejangan, kebas, anemia
  10. Vita B12 – Membantu tumbesaran fetus dan kanak-kanak, bantu selera makan, tindak balas saraf, baik untuk kecerdasan otak, kekuatan fizikal, memori, fokus, keupayaan seksual dan mengelakkan anemia, keletihan, keresahan, diabetis, rabun
  11. Biotin – Bantu B-Kompleks berfungsi lebih efektif, cegah rabun, rambun beruban dan gugur, diabetes, sakit otot, ekzema dan keradangan kulit
  12. Vita B5 – Meredakan tekanan, kesan penenang, melawan alahan, sembelit, keletihan, atritis, meredakan kesan sampingan akibat antibiotik, mencegah jangkitan, percepat sembuhan luka
  13. Kalsium – Perkasakan tulang dan gigi, darah beku, kebas, kejang, rasa sakit, insomnia, mengekalkan kadar degupan jantung normal, mencegah osteoporosis/ penyakit tulang lembut
  14. Fosforus – Meningkatkan kepadatan tulang, diabetes, batu karang, mencegah pereputan tulang, membantu tumbesaran, meredakan kesakitan akibat atritis,anoreksia
  15. Iodin – Baik untuk tiroid, membantu tumbesaran fetus, tingkatkan kadar IQ kanak-kanak, membina ligamen/otot dan kesinambungan tisu-tisu, kekuatan fizikal, mengawal berat badan
  16. Zat besi – Membentuk hemaglobin, redakan kesakitan akibat PMS (senggugut), membantu tumbesaran, melawan penyakit, mengelakkan keletihan, anemia
  17. Magnesium – Kesihatan tulang, gigi, merehatkan otot dan sistem saraf, sifat penenang semulajadi, mencegah tekanan, diabetes, sakit jantung, batu karang, sakit buah pinggang, hari dan masalah penghadaman
  18. Kuprum – Membantu menukarkan zat besi kepada hemoglobin, kesihatan rambut, edema, penyakit berkaitan tulang, masalah kebengkakan
  19. Zink – Perkasa sistem imun, percepat sembuhan luka, keupayaan seksual lelaki, mencegah masalah prostat, baik untuk deria rasa dan bau, ketajaman minda



Secara Ringkasnya...

Pelbagai khasiat Vita-Lea

~ kesihatan mata, mencegah rabun, katarak
~ melawan kanser
~ kurangkan risiko sakit jantung
~ mengawal berat badan
~ mengekalkan kadar degupan jantung normal
~ mencegah diabetis, batu karang, buah pinggang, hati
~ mencegah masalah penghadaman
~ membantu tumbesaran kanak-kanak
~ tingkatkan kadar IQ kanak-kanak
~ kecerdasan otak, kekuatan fizikal, memori, dayafokus
~ rambut yang sihat
~ melancar aliran darah
~ membantu selera makan
~ mencegah penyakit tulang lembut/osteoporosis
~ kepejalan kulit, kulit berseri
~ mencegah darah beku, sakit jantung, atritis
~ mengurangkan kesan parut
~ meredakan kesakitan akibat PMS (senggugut)
~ baik untuk sistem produktif lelaki, cegah masalah prostat
~ meningkatkan daya tahanan penyakit
~ mempercepatkan penyembuhan luka
~ mencegah selsema, ulser, gusi berdarah, darah beku
~ mencegah hidung berdarah, migraine, nafas berbau
~ membantu kesihatan dan tumbesaran fetus
~ merangsang pengeluaran susu badan
~ kesihatan sel darah merah
~ tingkatkan Hb ibu hamil, melawan alahan dan sembelit
~ elak muntah-muntah, bibir kering, kekejangan, kebas
~ mengelakkan anemia, keletihan, keresahan



Berminat :


PM yaya di :
Message/Whatsapp : 013-934 3282
COD sekitar Kuala Terengganu
HARGA TERBAIK + KONSULTASI SEBELUM & SELEPAS BELIAN + JADUAL MAKAN EKSLUSIF



.

Monday, 17 February 2014

Kurus dengan Omega, Lecithin Dan Alfalfa

Assalamualaikum ...

Kelmarin yaya pergi timbang lagi..sebulan lepas berat yaya 49.4 kg..dan kelmarin berat yaya 48.5 kg. hampir sekilo berat ku hilang.. berat yaya sebelum hamil 53 kg.. berat yaya tak pernah sampai 55kg..selalu sekitar 52 - 54 kg..

nie menyusukan anak lagi lah..lapar je memanjang.hihi..waktu makan mmg makan..pagi nasi lemak sebungkus, tengah hari nasi berlauk, petang kadang2 ambil nasi..tak pun makan yang bersup2 je..tipu tak takut badan nie naik..dah perut lapar, mulut nak makan..nak buat macam mana kan..

tapi setiap kali selepas makan memang yaya tak kan miss ambil 3 vitamin nie, lecihin, omega dan alfalfa. wajib!

sebab tu lah makin banyak makan badan makin slim! tambah2 yaya menyusukan anak..best2..suka sangat..lepas nie boleh je makan apa saja..tak nak takut2 dah..haha, sebab yaya ada 3 vitamin penyelamat!


Lecithin
- memecahkan lemak badan dan mengurangi lemak yang tersendat.
- bakar dan cairkan lemak terutamanya kolestrol.

Omega
- kalori tambahana dibakar menjadi tenaga dan bukan lemak.
- ia meningkatkan metabolisma badan.
- membakar lemak dengan kadar yang cepat.

Alfalfa
- setelah lemak dilincirkan, berilah tugas kepada Alfalfa ini untuk membuang kesemua lemak itu tadi :)
- berfungsi menurunkan berat badan.
- sebagai nyahtoksin dan mencucu usus.
- mengelakkan sembelit.





 INFO TAMBAHAN



 Berminat :

PM yaya di :
Message/Whatsapp : 013-934 3282
COD sekitar Kuala Terengganu
 
 
HARGA TERBAIK + KONSULTASI SEBELUM & SELEPAS BELIAN + JADUAL MAKAN EKSLUSIF








.

5 Pilihan Set Slim


Assalamualaikum...

lepas bersalin mesti ibu2 semua konpem fikir cara nak kurus kan..sekurang2nya nak berat sebelum preggy..yaya pun sama..tapi yaya habis je pantang yaya tak catu makan sebab yaya breastfeed..nafsu lapar tu memanjang okeh..huhu..

tapi yaya tetap makan tanpa rasa was-was..hihi..main meal memang tak tinggal..air putih sekurang2nya 2 liter sehari..

untuk dptkan berat ideal seperti sebelum pregnant yaya tersangat gigih consume :

OMEGA + LECITHIN + ALFALFA + ESP








 


Alhamdulillah berat yaya sebelum pregnant 53 kg..hari niebaby wazif genap 3 bulan..sekarang berat 49kg..yeay! Happy! Nie berangan lagi nak berat cm zaman anak dara..kalau dapat berat 45 kg pun ok jugak..haha! sesuai la ngan yaya yang tak berapa nak tinggi nie..153 cm jer pun...

Ape pun terpulang pada anda nak consume yg mana. Yaya sudi consult :)


 Berminat :


PM yaya di :
Message/Whatsapp : 013-934 3282
COD sekitar Kuala Terengganu
 
 
HARGA TERBAIK + KONSULTASI SEBELUM & SELEPAS BELIAN + JADUAL MAKAN EKSLUSIF






.

Kebaikan Meal Shakes : Alhamdulillah Wafiq dah berselera makan

Bismillah...

Assalamualaikum ....



Yaya nak share dengan korang salah satu produk Shaklee iaitu Meal Shakes.. bila nampak kesannya pada anak sendiri baru berani nak share..sharing is caring ;)
Usia 7 hingga 9 bulan Wafiq pernah obesiti.. pergi klinik kesihatan nurse tanya sama ada bagi susu badan atau susu formula.. wafiq menyusu badan dan memang kuat menyusu.. tengok dia masa tu pun montok je..sedap dipeluk..hihi..bila dah wean off pun yaya tak ada masalah dengan selera makan wafiq..formula milk pun tak de hal..susu minum..makan pun banyak.. 
tak silap yaya masuk usia 3 tahun selera makan dia sedikit berubah..dia jadi picky eater..dulu elok je makan buah sekarang dah tak nak. sayur pun tak nak, ayam ikan tolak terus.. padahal semua tu feveret wafiq..wafiq cuma nak telur rebus , telur rebus dan telur rebus! ibu mana yang tak runsing kan kalau anak nak makan telur rebus dengan sedikit nasi putih..susu pun dah kurang. dari 2.4 kg susu sebulan (2 kotak besar Anmum) sekarang sebulan sekotak pun masih banyak berbaki..saudara mara yang jarang2 sekali tengok Wafiq mesti akan cakap wafiq dah makin kurus...huhu..
yaya dah lama consume dengan produk shaklee..sejak menyusukan Wafiq lagi..bila Wafiq berdepan dengan masalah selera makan pun masih belum terlintas dengan Meal Shakes. Sehinggalah kawan sepejabat yaya bercerita perubahan anak dia selepas ambil Meal Shakes..
                                                           

Alhamdulillah .. setelah 2 minggu yaya bg Wafiq Meal Shakes memang nampak sangat perubahan. (Yaya letak satu sudu kecil meal shakes dalam susu wafiq dan kurangkan 1 scoop formula milk).. Wafiq minum susu macam biasa..no komen.. yaya pernah letak ubat demam dalam susu tapi dia siap cakap 'ibu susu nie rasa manis la.. janagn buat susu manis lagi ye ibu' . tapi bila campur Meal Shakes perasa vanilla nie ok pula dia.
Wafiq dah start minta makanan.. dah bagi tau Wafiq lapar..makan nasi lemak habis, yaya ambil dia dari sekolah minggu lepas dia tanya ibu nak belanja Wafiq makan apa hari nie? hihi.. rasa lega sangat dengar.. bawa dia pergi makan roti canai..roti telur sebiji, roti kosong sebiji.. kuih tat telur 2 biji. sekali makan.. 
malam2 sekarang nie dah minta susu..lepas minum susu pun masih cakap lapar..Wafiq tu siang malam aktif tu yang cepat lapar agaknya..
lagi satu sebulan pertama persekolahan hampir setiap minggu wafiq demam dan selsema..antibodi lemah lah tu bila dah bercampur ramai-ramai..mudah berjangkit..nie pun buat yaya runsing sebab wafiq susah kena sakit..tengok dia dah merah muka, badan panas hingus meleleh..haih..lagi la yaya rasa nak cuba Meal Shakes. Alhamdulillah dua minggu dalam bulan Februari sakit tak singgah..seronok tengok dia cergas..
lagi kebaikan Meal Shakes :-
- ia mengandungi  19 vitamin utama dan mineral tambahan dan jika dihidang seperti yang disarankan ia kaya dengan sumber kalsium dan protein yang amat diperlukan oleh kanak-kanak untuk membesar, kuat dan sihat. 
- Meal Shakes ialah gabungan multivitamin, multimineral dan protein soya yang membekalkan keperluan nutrisi anak-anak yang sedang membesar. Amat sesuai untuk anak-anak yang aktif, memilih makan, kurang selera makan, sibuk beraktiviti dan yang memerlukan sokongan untuk menguatkan imuniti. 
- Terdiri daripada gabungan  bahan2 semulajadi yang diproses dengan kaedah natural agar lebih mudah diterima oleh tubuh tanpa kesan sampingan.
Siapa yang sesuai mengambil MEAL SHAKE SHAKLEE?

Anak-anak yang kurang berselera untuk makan
Anak-anak yang tidak suka makan vitamin dalam bentuk pil
Anak- anak yang cerewet dengan makanan
Yang mempunyai masalah sembelit
Yang mempunyai masalah asma (utk kanak-kanak, mestilah berusia setahun ke atas )
Yang mempunyai masalah kesihatan ( demam panas, selsema, batuk-batuk )

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit. 
 
 
 
Berminat :

PM yaya di :
Message/Whatsapp : 013-934 3282
COD sekitar Kuala Terengganu
 
 
HARGA TERBAIK + KONSULTASI SEBELUM & SELEPAS BELIAN + JADUAL MAKAN EKSLUSIF
  






.

Set Kanak-Kanak : Omega Guard & Meal Shakes

Assalamualaikum ...


Tiada yang lebih bahagia selain anugerah kesihatan yang berpanjangan untuk anak-anak tersayang...




Info Produk :

SHAKLEE MEAL SHAKES

Meal Shakes - Makanan Segera, Tanpa Curiga

Kenapa Mealshakes menjadi 99% pilihan ibu-bapa?
Dalam kehidupan seharian yang sentiasa aktif dan serba pantas, kanak-kanak tidak mempunyai masa yang cukup untuk menikmati makanan yang seimbang. Oleh itu, Shaklee Meal Shakes menjadi pilihan terbaik bagi mereka kerana ia merupakan :

- makanan tambahan yg rendah lemak dan rendah-glycemic
- lengkap dengan protin, multivitamin dan serat
- mengandungi 19 vitamin utama dan mineral tambahan
- kaya dengan sumber kalsium dan protin yg sesuai dengan keperluan tumbesaran kanak-kanak
- Pilihan protein soya terbaik anda







SHAKLEE OMEGA GUARD


- Mengandungi minyak ikan
- Satu hidangan OmegaGuard menyediakan 1000mg asid lemak
omega 3 termasuk DHA dan EPA.
- DHA dan EPA dipercayai mampu mengurangkan keradangan,
menggalakkan fungsi otak, sistem saraf dan fungsi mata yang
perlu diperolehi melalui pemakanan.
- Imuniti badan
- Meningkatkan daya tumpuan dalam pembelajaran
- Sistem peredaran darah yang teratur



Siapa yang perlukan MEALSHAKES dan OMEGA GUARD?


Kanak-kanak yang KURANG SELERA MAKAN

Kanak-kanak 'PICKY EATER'

Kanak-kanak SEMBELIT

Kanak-kanak MUDA SELESEMA, DEMAM, BATUK, ASTHMA

Kanak-kanak OBESITI

Kanak-kanak SENTIASA MENGANTUK DI DALAM KELAS dan KURANG FOKUS

seisi keluarga EXTRA - NO artificial flavor, colors, sweeteners or preservatives added!


**** Ibu bapa yang mementingkan kesihatan anak-anak pasti membuat pilihan terbaik.










Berminat :


PM yaya di :
Message/Whatsapp : 013-934 3282
COD sekitar Kuala Terengganu
HARGA TERBAIK + KONSULTASI SEBELUM & SELEPAS BELIAN + JADUAL MAKAN EKSLUSIF
.

Kulit licin, jerawat sembuh dengan Energizing Soy Protein (ESP)

Assalamualaikum ...





Kenapa ramai pilih ESP Shaklee ???

25% drpd BADAN diperbuat daripada PROTEIN. tulang, kulit, rambut, otot-otot, organ-organ, plasma, antibody, enzim, hormone, haemoglobin dan sel-sel. yaya ringkaskan...

SEL ---> TISU ---> ORGAN ---> SISTEM

Struktur badan kita terdiri daripada sel, sel membentuk tisu, tisu akan membentuk organ dan seterusnya organ akan membentuk sistem.

Sebab itulah badan kita sangat perlukan PROTEIN kerana protein adalah MAKANAN UTAMA SEL..sel yang sihat dapat menghasilkan badan yang sihat.

betul..banyak lagi sumber protein daripada pemakanan harian..tapi PROTEIN MUDAH MUSNAH PADA SUHU TINGGI.

cth: anda goreng ikan, berapa banyak protein yang tinggal ? anda tak tahu kan ???

Sel yg sihat dpt serap vitamin lain dgn lebih baik. Kalo sel tak sihat, vitamin lain ambil masa lebih lama utk diserap dan efektif. Sbb tu dicadangkan ambil esp sekiranya ambil vitamin lain . Kenapa esp shaklee, pasti ianya confirm bersih selamat non gmo dll. Kalo beli homemade soya pun tak seasli esp. Bonusnya kulit gebu, anjal, dll.

Jadi, amalkan ESP utk sumber protein yang lebih BERKUALITI.
SELAMAT, BERKESAN, MESRA ALAM dan NON-GMO.













Nak kulit cantik ???

PM yaya di :
Message/Whatsapp : 013-934 3282
COD sekitar Kuala Terengganu
 
 
HARGA TERBAIK + KONSULTASI SEBELUM & SELEPAS BELIAN + JADUAL MAKAN EKSLUSIF

Resepi Bancuhan Energizing Soy Protein (ESP)

Assalamualaikum ...






Tips Pengambilan ESP

maksimum pengambilan ESP hanya 3sudu besar sehari, supaya buah pinggang kita tidak terlalu dibebankan untuk memproses protein yang juga kita mabil dari menu seharian :) dan juga ESP ni tak boleh dibancuh dengan air panas mendidih, nanti protein ni rosak, sayangla minum protein yang dah denature :( ... ESP lebih baik di ambil sebelum makan kerana esp akan memberi kesan lebih kenyang

Resepi ESP

1. ESP + Milo + Mealshake (boleh juga tanpa mealshake)
-1 sudu ESP , 2 sudu milo, 1 sudu mealshake - Goncangkan dalam shaker, boleh diminum suam, lagi best letak ketul ais!

2. ESP + Mealshake + Performance Drink
-1 sudu besar ESP, 1 sudu besar mealshake, 1 sudu besar/kecil performance - buah-buahan kegemeran dipotong dalam bentuk cube dan tambahkan ketul ais..menyelerakan! minum sejuk2 memang menyegarkan!

3. ESP + TWISTER OREN
-3/4 gelas twister Oren, 1 sudu besar ESP, 1/4 gelas air kosong
Shake dalam shaker, simpan peti ais, minum sejuk2.. INI memang confirm minuman kegemaran ramai!! sebab rasanya sangat sedap..minum dengan oren sunquick pun sedap :)Minuman yang sangat best waktu hari panas :)

4. ESP + Fresh Milk

5. ESP + Fresh Milk + kurma (kurma tu rendamkan dulu dan boleh potong saja kecil2 mahupun blend)

6. ESP + Ribena

7. ESP + Nesvita 3 in 1

8. ESP + Susu Anmum

9. ESP + campuran buah-buahan dan blend (boleh pilih buah kegemaran anda)

10. ESP + Horlicks

11. ESP + sirap bandung

12. ESP + coklat koko + oat

13. ESP + fresh milk + 1 sudu madu + 1 sudu oat

14. ESP + Milo/coklat/ + susu HL

15. ESP + kurma + oat + susu tepung + madu + air

16. ESP + kurma + kismis + badam + fresh milk (boleh buat milk booster juga ni)

17. ESP + kurma + nestum + mealshake + susu tepung

18. ESP + kurma + badam + avocado (sangat sedap minum sejukkkk)

19. ESP + Nestle Bliss (minum sejuk2)

20. ESP + Air suam - resepi paling ringkas tanpa gula..yaya paling suka yang nie ;)




Sukatan

1 sudu besar dibancuh bersama minuman kegemaran anda..KECUALI air berkarbonat,berkafien serta air panas

* ESP maximum boleh minum 3 sudu besar sehari.

* Untuk breast feeding mom, boleh bancuh 1/2 sudu besar setiap bancuhan, so dapatlah 6 kali minum (untuk boost milk), jadi total 1/2 sudu besar x 6 kali = 3 sudu besar sehari.

* Untuk preggy moms, maximum 2 sudu besar sehari sahaja.

* Untuk kita yang nak minum ESP semata nak maintain kesihatan optimum, memadai 1 sudu besar sehari sekali sahaja




MASKER MUKA ESP

Caranya :

1) Ambil 1 sudu besar ESP + air kosong, kacau sebati & ratakan ke wajah. Tunggu sampai kering (10-15 minit) kemudian basuh muka.

Atau ..

2) Ambil 1 sudu besar ESP + 2 biji alfalfa +1 biji vitamin E, kacau sebati dengan air.. alfalfa tu susah sikit nak larut..better rendam dulu alfalfa tu baru masukkan alfalfa dan vitamin E, tunggu sampai kering dan basuh muka.




Berminat :

PM yaya di :
Message/Whatsapp : 013-934 3282
COD sekitar Kuala Terengganu
 
 
HARGA TERBAIK + KONSULTASI SEBELUM & SELEPAS BELIAN + JADUAL MAKAN EKSLUSIF






.

Risiko kekurangan protein dan kelebihan Energizing Soy Protein (ESP)

Assalamualaikum ....





Pengambilan protien membantu menghasilkan sel baru maka sel mati dan sel lama ini dapat disingkirkan. Apa kelebihan dan kebaikan protien sebenarnya ?

KEPERLUAN PROTEIN DALAM DIET HARIAN

Protein hakikatnya boleh didapati dalam makanan harian kita seperti ikan, ayam, daging, kekacang dan banyak lagi. Namun protein ini mudah musnah apabila berada dalam suhu masakan yang tinggi. Apabila ini berlaku, tubuh kita akan menyerap saki baki protein yang ada dan selebihnya badan kita menyerap minyak hasil masakan seperti ikan goreng, ayam goreng atau apa jua masakan terutama yang bergoreng.

Badan kita terdiri daripada sel. Dari sel membentuk tisu. Dari tisu membentuk organ. Dari organ membentuk sistem. Protein merupakan makanan kepada sel. Jika sel mendapat cukup protein ditambah dengan protein yang bagus, sel yang sihat akan mudah terbentuk demi menggantikan sel yang lama dan mati.

PENTINGKAH PROTEIN?

Our body need protein to grow! It’s a basic material of all living cells and organ-building block of the body. Stuktur asas badan manusia adalah sel. Segala penyakit pada zaman moden ini disebabkan oleh pengumpulan sel-sel yang LEMAH & KURANG SIHAT. Keperluan protein yang mencukupi dikatakan kunci kesihatan yang optimum – protein diperlukan untuk menghasilkan hormones, enzymes, antibodies and neurotransmitter.

25% daripada badan kita berasal (diperbuat?) daripada Protein. – kuku, rambut, kulit, otot-otot adalah protein. Malah Dr. Bruce Miller dalam bukunya mengatakan kita adalah protein.

Protein berasal dari perkataan Greek (PROTOS) bermaksud – ‘the first’ dan badan kita terdiri daripada :-

1. 66% Water
2. 25% Protein
3. 8% Fats
4. 1% Combination of Minerals & Vitamins 100%

TAHUKAH ANDA ?

Shaklee adalah syarikat pertama yang mewujudkan suplemen protein berasaskan kacang soya. Sebenarnya, pengasingan soya pertama yang pernah dihasilkan adalah dicipta oleh Dr. Forest C. Shaklee pada tahun 1970an. Selang beberapa tahun kemudian, beberapa ujian klinikal telah membuktikan apa yang ditemui oleh Dr. Shaklee sebelumnya iaitu protein soya merupakan sebuah blok binaan utama bagi membina kesihatan jangka panjang.

SHAKLEE ENERGIZING SOY PROTEIN

Ini adalah makanan utama dalam program Shaklee. Amat penting dalam diet harian kita. Ia merupakan minuman berkhasiat, sumber lengkap protein secara biologi yang bermutu paling tinggi yang dihasilkan dari kacang soya. Ia memberi tenaga yang berpanjangan dan membaikpulih sel-sel dan tisu-tisu yang rosak.

Soy Protein Shaklee mengandungi 14 gram protein soya semulajadi yang baik pada setiap hidangan. Diproses dengan air (bukan dengan bahan kimia) bagi mengekalkan sumber semula jadi isoflavones seperti genistein dan daidzein.

Soy Protein tidak mengandungi kolesterol dan laktosa. Ia mengandungi semua asid-asid amino yang diperlukan oleh tubuh anda bagi mengekal tisu-tisu yang sihat, termasuk 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh dengan sendirinya. Produk Protein Soya ini adalah sumber-sumber kalsium dan zat besi yang baik. Selain itu ia tidak mengandungi perisa tiruan, pemanis, pewarna dan bahan pengawet.

PROTEIN SOYA SHAKLEE IALAH NON-GMO SOY!

Shaklee hanya menggunakan protein soya yang tidak diubahsuai genetiknya, iaitu Non-GMO (Non-Genetically Modified Organism), dimana ia disahkan melalui Identity Preservation Program. Program ini memastikan soya yang digunakan oleh Shaklee adalah dipantau dengan ketat dan dikawal sejak mula ditanam, dituai hinggalah diproses.

RISIKO KEKURANGAN PROTEIN (SECARA UMUM):

1. Anemia (kurang darah atau kurang oksigen dalam darah)
2. Kidney disease (penyakit buah pinggang)
3. Liver (penyakit hati)
4. High Cholesterol (kolesterol tinggi)
5. Low blood pressure (tekanan darah rendah)
6. Low blood sugar (kandungan gula darah rendah)
7. Nerve instability (Fungsi saraf tak stabil)
8. Peptic ulcer (Ulser perut + usus)
9. Poor wound healing (Luka ambat sembuh)
10. Poor blood circulation (Pengaliran darah yang tidak lancar)
11. Poor vision (Penglihatan kurang baik)
12. Irritability (Badan menggeletar)
13. Fatigue (Letih lesu)
14. Weakness (Lemah)
15. Water retention (Tinggi kandungan air dalam tisu badan)
16. Prolonged period of time mental retardation (Terancat akal)
17. Lack of resistance to infection (Ketahanan badan rendah terhadap jangkitan)

Kelebihan ESP ini ialah;
  • membantu membina dan perbaiki tisu-tisu badan, dari sel akan terbentuk organ. Dari organ terhasilnya sistem. Ia penting kepada pembentukan janin dan juga membantu untuk menambahkan susu.
  • menyediakan 14gram protein kacang soya dalam setiap hidangan untuk sihatkan jantung
  • setiap hidangan membekalkan 50% daripada Nilai Harian kalsium untuk menyokong tulang yang kuat
  • kandungan fitoestrogen untuk kesihatan prostat,payudara dan menepous
  • indeks glisemik yang rendah untuk membantu mengekalkan paras gula dalam darah

Jadi... Apa yang anda akan dapat setelah minum ESP ni?

Pelajar dan pekerja atau individu dewasa : As energy booster (kalau minum pagi2 tu. terasa energetic dan tak rasa lapar sangat.. so bonuslah for weight management)
Lelaki : melindungi dari any disease(heart, cancer etc)
Ibu mengandung : for a healthier pregnancy – well-grown fetus ; less late pregnancy discomfort.
Wanita : keanjalan kulit… (protein penting kepada mereka yang ingin kulit yang cantik dan ton warna yang sekata. Mereka yang mempunyai bekas jerawat yang berwarna hitam adalah disebabkan kekurangan protien untuk membina sel baru dan menyingkirkan sel mati yang berwarna hitam tersebut).


untuk order
yaya - 013 9343282 - call/pm/whatsapp
FB : Yaya Health Store 
COD sekitar Kuala Terengganu

Thursday, 13 February 2014

Rawat Chicken Pox dengan Shaklee

Assalamualaikum ..

Chicken Pox aka jentungan..kalau kena  chicken pox masa kecil boleh tahan..tapi kalau orang dewasa kena chicken pox memang sakit teramat..itu yang doktor bg tau masa mr.tmfs kena chicken pox..lepas seksa menanggung sakit..tinggal pula kesan parut....

VIT E + GLA .. mmg yaya suggestkan untuk hilangkan kesan parut..kalau ada bajet lebih boleh cuba bersama Enegizing Soy Protein (ESP)..untuk yang ada masalah jeragat pun yaya akan suggestkan 3 produk nie..

tapi kalau untuk ibu hamil kena chickenpox lain cerita pula ye..Vitamin E dan GLA tak sesuai untuk ibu hamil ..

TESTIMONI

'' Meh nak share testimoni SYOK SENDIRI.. hahahaa.. ermm saya paling gerun dengar perkataan CHIKENPOX.. serius sangat2 takut.. lagi pulak tak pernah kene dari kecil.. sebelum ni rasa selamat je..

Tapi rupanya panas tak sampai ke petang.. HUJAN DITENGAH HARI.. ohh seram sejuk sedih semua ada laa.. ditambah pula saya di awal mengandung.. ada yang advice suh gugurkan baby.. oh no..!!

Nak di jadikan cerita.. memang teruk gila chikenpox itu menyerang.. sampai rasa agaknya orang kene aids macamni ke.. hahahaa.. TAPI MUJUR saya ada SHAKLEE.. ini bukan overclaim ok.. ni pengalaman saya.. dengan SHAKLEE saya kembali SUCI hanya dalam tempoh seminggu.. sampai ada yang tak percaya betul ke kene chikenpox..

Apa yang saya ambil..?? Memula risau sangat.. sebab nak makan vit e tak boleh.. gla lagi laa harapan kan.. so saya konsisten dengan Nutriferon, bcomplex, vit c, ESP tentunya.. N paling utama.. hari2 mandi dengan BASIC H dan NUTRIWHITE. Dua ni jadi sabun mandi saya sepanjang diserang oleh ayam nie..!! N hasilnya.. dalam masa lebih kurang seminggu.. sangat amazing..!!''







pregyy mommy tak leh ambil Vit E dan GLA..yang sangat bagus untuk kulit..tapi ada alternatifnya ..

NUTRIFERON

BCOMPLEX

VITAMIN C

ESP

BASIC H 

NUTRIWHITE




Berminat ? 

PM yaya di :
Message/Whatsapp : 013-934 3282
COD sekitar Kuala Terengganu
 
HARGA TERBAIK+KONSULTASI SEBELUM DAN SELEPAS BELIAN+JADUAL MAKAN EKSLUSIF

Set Slim Shaklee

Bismillah

Assalamualaikum...

lepas bersalin mesti ibu2 semua konpem fikir cara nak kurus kan..sekurang2nya nak berat sebelum preggy..yaya pun sama..tapi yaya habis je pantang yaya tak catu makan sebab yaya breastfeed..nafsu lapar tu memanjang okeh..huhu..

tapi yaya tetap makan tanpa rasa was-was..hihi..main meal memang tak tinggal..air putih sekurang2nya 2 liter sehari..

untuk dptkan berat ideal seperti sebelum pregnant yaya tersangat gigih consume :

OMEGA + LECITHIN + ALFALFA + ESP








 


Alhamdulillah berat yaya sebelum pregnant 53 kg..hari niebaby wazif genap 3 bulan..sekarang berat 49kg..yeay! Happy! Nie berangan lagi nak berat cm zaman anak dara..kalau dapat berat 45 kg pun ok jugak..haha! sesuai la ngan yaya yang tak berapa nak tinggi nie..153 cm jer pun...

Ape pun terpulang pada anda nak consume yg mana. Yaya sudi consult :)




Berminat ? 

PM yaya di :
Message/Whatsapp : 013-934 3282
COD sekitar Kuala Terengganu
 
 
HARGA TERBAIK + KONSULTASI SEBELUM & SELEPAS BELIAN + JADUAL MAKAN EKSLUSIF
 
 
 
 
.

Set Resdung Shaklee


Assalamualaikum ...

Hoh..seksa weh kena serang resdung nie..yaya kekadang tu kalau mai gatal mata sampai leh bengkak mata nie..dgn gatal-gatal hidung lagi..sampai berdenyut kepala..pastu mula lah tanya mak? ada letak belacan ke dalam masakan..haha..cepat benar hidung dan mata nie mengesan sambal belacan..seksa weh..

adik bongsu yaya lagi parah..kalau esok tak nak gi sekolah...malam sebelum bersilalah dia melantak kerang rebus..rela cari kat pasar malam..haha..sah2 mata dia membengkak..

tapi sejak yaya duk makan set berpantang shaklee yang mana dalam tu pun ada item utk set resdung..macam dah lama pulak takde gatal mata..tak gatal hidung..sekarang nie pun makan lagi semua vitamin tu..ye lah utk milk booster dan vitamin asas untuk cergas dan kulit cantik..

lorrr...
dah la resdung hilang + membantu proses penyusuan + bertindak sebgai kacip fatimah  = alfalfa
mengawal emosi + tukarkan gula kepada tenaga = b complex
kulit cantik! = vitamin C

pakej jimat nih!

* fungsi setiap vitamin dinyatakan secara ringkas,,banyak lagi kebaikannya tu..


tak nak beli vitamin tak pe..ada petua untuk resdung...





tu pun kalau terlajak rajin lah...boleh lah buat cam petua tu

Malas nak amal petua? nak kena sediakan bahan2 lagi kan..serupa yaya lah tu..hehe..kalau boleh nak yang main telan2 je..kalau korang pun geng telan-telan nie boleh cuba Set Vitamin Shaklee yang terdiri daripada :

1) Alfalfa Complex
2) Vitamin C
3) B Complex












Berikut adalah FUNGSI setiap vitamin tersebut...




Berminat ? 

PM yaya di :
Message/Whatsapp : 013-934 3282
COD sekitar Kuala Terengganu
HARGA TERBAIK + KONSULTASI SEBELUM & SELEPAS BELIAN + JADUAL MAKAN EKSLUSIF

Testimoni : Lebih Cergas Dengan Set Berpantang dan Set Menyusu Shaklee

Assalamualaikum ....

Bismillah...

Assalamualaikum ...


Benar bagai dikata ramai orang.
Saya dah cuba.mereka dah cuba.
Anda yg sedang tunggu masa nak bersalin semestinya kena masuk list set bersalin/set menyusu shaklee nie.
(anda cuma perlu tambah Alfalfa ..so jadi lah set menyusu..sbg milk booster dan bertindak seperti kacip fatimah)


Sebabnya???


tengok testimoni customer yaya nie..










Alhamdulillah.. yaya highlight dari testimoni di atas..

~ luka jahitan cepat sembuh
~ perut tak buncit
~ rasa bertenaga
~ banyakkan susu badan
~ tak sembelit
~ badan rasa ringan
~ muka tak pucat









banyak lagi kelebihan set pantang/menyusu shaklee nie..anda cuba dan alami sendiri.




Berminat :



PM yaya di :
Message/Whatsapp : 013-934 3282
COD sekitar Kuala Terengganu
HARGA TERBAIK + KONSULTASI SEBELUM & SELEPAS BELIAN + JADUAL MAKAN EKSLUSIF



*** saya sangat happy sebab customer saya happy!!! :)

Set Hamil, Set Berpantang, Set Menyusu

Assalamualaikum...




Set Hamil mengandungi :
1) Vita-Lea
2) B-Complex
3) Energizing Siy Protein (ESP)
4) Vitamin C
5) Ostematrix
6) Omega Guard (diambil bermula trimester ke-2)
Set Berpantang mengandungi :
1) Vita-Lea
2) B-Complex
3) Energizing Siy Protein (ESP)
4) Vitamin C
5) Ostematrix
6) Zinc

Set Menyusu mengandungi :
1) Vita-Lea
2) B-Complex
3) Energizing Siy Protein (ESP)
4) Vitamin C
5) Ostematrix
6) Alfalfa
cuma add on item je kan..dari hamil dah start boleh makan..penjimatan berbaloi-baloi..selamat utk ibu  dan selamat untuk anak..samada kelahiran secara normal atau pembedahan kedua-duanya boleh amal set berpantang shaklee..


Apakah kelebihan yang terdapat pada Set Kehamilan, Set Berpantang & Set Menyusu Shaklee?


B COMPLEX - Kandungan asid folik di dalam B Complex melindungi bayi dari kecacatan saraf tunjang. Asid folik jga menghalang ibu dari risiko kanser dan strok.. Jumlah asid folic yang mencukupi dalam diet harian membantu mencegah kecacatan tiub neural.


VITA-LEA - mengandungi zat besi yang tinggi mengelakkan masalah anemia dan kekurangan sel darah merah..mampu mengatasi maslah Henoglobin (HB) rendah ketika hamil. Zat besi juga berperanan untuk memastikan bayi mendapat semua zat dari makanan ibu, jadi ini akan mengurangkan risiko bayi pra matang dan masalah bayi kurang berat badan


VITAMIN C - Vitamin C yang mencukupi akan membantu mengurangkan risiko terkena demam atau selsema, satu biji Vita-C Shaklee bersamaan 71/2 biji buah oren. Banyakkan.... Membantu meningkatkan sistem pertahanan badan, berperanan dalam menyokong tulang, gigi dan gusi yang sihat.


OSTEMATRIX - Kalsium adalah salah satu mineral yang penting untuk ibu mengandung. Ostematrix adalah kalsium-magnesium yang membantu sistem saraf, otot dan peredaran darah si ibu, Pengambilan OSTEMATRIX juga untuk menguatkan dan pembentukan tulang dan gigi bayi yang sihat. Pengambilannya juga boleh mengurangkan sakit pinggang , sakit belakang , kebas-kebas atau cramp..Juga mengatasi masalah sembelit ketika hamil.


ENERGIZING SOY PROTEIN (ESP) - ESP adalah makanan berindek glisemik rendah, jadi dapat memberikan tenaga yang berpanjangan kepada ibu. Juga kandungan protein tule. ESP juga akan menghasilkan sel-sel kulit yang baru, jadi kulit ibu tampak lebih cantik dan kulit anak yang bakal lahir pun akan jadi halus, mulus dan gebu sangat.


OMEGA GUARD - mengandungi DHA tinggi untuk membantu perkembangan otak bayi Omega Guard mengandungi 1000mg asid lemak Omega 3 yang termasuk di dalamnya DHA dan EPA yang mana ia boleh menggalakkan perkembangan otak, sistem saraf dan fungsi mata bayi.


ZINC - Fungsi zinc complex ni sama dengan ikan haruan, sebab ikan haruan sendiri kaya dengan zink. Sebab tu ibu-ibu di sarankan makan ikan haruan selepas bersalin, btol tak? Tapi sapa sini suka makan ikan haruan, angkat tangan! Hihihihi memang tak ada, yaya sendiri tak pernah makan. ..juga mengelakkan rambut gugur dengan kuantiti yang melampau


ALFALFA - merupakan milk booster kegemaran ramai (termasuk saya). Juga membantu melawaskan perut, dan membantu menurunkan berat badan dengan jayanya..time menyusu anak tak leh nak diet-diet ye..kalau kita makan kurang camne susu badan nak ada..jadi nie lah hebatnya Alfalfa..susu bertambah badan ibu selim melim ;)


bagi mereka yang berminat untuk dapatkan vitamin shaklee dari yaya:
PM yaya di :
Message/Whatsapp : 013-934 3282
COD sekitar Kuala Terengganu
HARGA TERBAIK + KONSULTASI SEBELUM & SELEPAS BELIAN + JADUAL MAKAN EKSLUSIF

  





.